Νέα εποχή για τις μικροχρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα με καινοτόμο και σύγχρονο πρόγραμμα

5 Min Read

Πρώτος σταθμός ενημέρωσης η Δυτική Μακεδονία

Ένα νέο, καινοτόμο και σύγχρονο πρόγραμμα παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, από το ΤΜΕΔΕ, το ΤΕΕ / Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας και το Υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης), το οποίο θα βοηθήσει τους μηχανικούς να πάρουν δάνειο ώστε να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις τους και να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΤΜΕΔΕ για δανειοδότηση με εύκολο, γρήγορο και ψηφιακό τρόπο και χωρίς φυσική παρουσία σε κάποιο τραπεζικό κατάστημα. Χαρακτηριστικά μπορεί κάποιος να πάρει κεφάλαια κίνησης έως 25.000 ευρώ μέσα σε 24 ώρες, χωρίς να υπάρχει κάποια άλλη προϋπόθεση πέραν του να είναι μέλος του ΤΜΕΔΕ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης “βγήκε” online το δάνειο σε 30’ μέσα από σύγχρονες και ψηφιακές τεχνολογίες. 

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, στην “αυγή” αυτής της νέας χρονιάς που ξεκινά με πολλές προσδοκίες και πολλές προκλήσεις, να ερχόμαστε στην Κοζάνη και τη Δυτική Μακεδονία η οποία βιώνει τις συνέπειες αλλά και τις προκλήσεις της μεταλιγνιτικής εποχής» τόνισε ο Πρόεδρος του Ταμείου Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων κ. Κωνσταντίνος Μακέδος.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ  κ. Στέργιος Κιάνας σημείωσε πως η εκδήλωση αυτή ανέδειξε τον καινοτόμο χαρακτήρα των μηχανικών αλλά και όλα τα εργαλεία και τα ταμεία που τους αφορούν. «Είμαστε σε μια εποχή που η ψηφιακή καινοτομία είναι στο επίκεντρο και το δείχνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» τόνισε ο ίδιος.

«Είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που πήρε η ΤΜΕΔΕ για να ενισχύσει τους μηχανικούς, με ένα σημαντικό ποσό που θα τους βοηθήσει στην εξέλιξη τους, ειδικά αυτή την περίοδο που η κυβέρνηση με πολλά χρηματοδοτικά όργανα και ειδικά για τη Δυτική Μακεδονία θα φέρουν έργα στην περιοχή και θέλουμε οι συνάδελφοι μας να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών, του κόσμου της Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνο» τόνισε ο Βουλευτής Γρεβενών κ. Ιωάννης Γιάτσιος.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθης Κωνσταντινίδης ανέφερε πως το 2023 ήταν μια πολύ θετική χρονιά για τη χώρα καθώς κατέγραψε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης, υπήρξε προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό, ενισχύθηκε η επιχειρηματικότητα και μειώθηκε η ανεργία αλλά το ζήτημα είναι αυτή η ανάπτυξη να αποδειχθεί διατηρήσιμη και ανθεκτική και για αυτό το σκοπό, όλοι οι φορείς και οι οικονομικές οντότητες – κυρίως οι μικρομεσαίοι – να μπορούν να συμμετέχουν και να παίρνουν μέρισμα αυτής της ανάπτυξης. Η Κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει από το 2020 χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στους μικρομεσαίους να βρουν πόρους ώστε να συμμετέχουν στην οικονομική δραστηριότητα, να αναπτύξουν οικονομικές πρωτοβουλίες και να συμμετέχουν στο οικονομικό «γίγνεσθαι». «Αυτό ακριβώς έκανε και το ΤΜΕΔΕ που έχει εισαγάγει αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο, το οποίο με πολύ μεγάλη ευκολία μπορεί και χρηματοδοτεί τους ανθρώπους του τεχνικού κόσμου και του κλάδου των κατασκευών, με ένα ποσό έως 25.000 ευρώ και με πολύ ευνοϊκούς όρους, προκειμένου να μπορέσουν να συμμετέχουν στις δραστηριότητες που αναπτύσσονται» τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης και συνέχισε λέγοντας πως ο τεχνικός κλάδος είναι από τους πολλά υποσχόμενους κλάδους και στη χώρα αλλά και στην περιοχή μας και το εργαλείο αυτό «απαντάει» στον αποκλεισμό, στην πρόκληση της συμμετοχής και της «διάχυσης» αυτών των εργαλείων σε όλη την κοινωνία και πως μέλημα τους είναι να ενημερωθεί όλη η Βόρεια Ελλάδα με πρώτο σταθμό την Κοζάνη.

Τέλος, ο κ. Κωνσταντινίδης έκανε αναφορά στη χρηματοδότηση που ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Παπαθανάσης που θα φτάσει τα 2,1 δισεκατομμύρια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Οι προοπτικές είναι θετικές, είναι ευοίωνες και πρέπει να εργαστούμε σε αυτή την κατεύθυνση προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μιας ανθεκτικής και βιώσιμης ανάπτυξης για τη χώρα μας» τόνισε καταλήγοντας.   

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση