Νέα κωλοτούμπα: Οι πλειστηριασμοί

3 Min Read

Κινδυνεύεις να καταντήσεις γραφικός, όταν, κάθε τόσο, αναγκάζεσαι να θυμίζεις τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ηγέτης του, Αλέξης Τσίπρας, συγκρίνοντας το με αυτά που εφαρμόζει σήμερα στην πράξη. Να καταγράφεις, κάθε τόσο, και μία κωλοτούμπα. Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Και δεν επιτρέπεται να συνδράμει κανείς οποιαδήποτε τάση κοινωνικής και πολιτικής αμνησίας.

Οι κατά ΣΥΡΙΖΑ «νεοφιλελεύθερες» κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας (από τις ήμερες του Κώστα Καραμανλή) και του ΠΑΣΟΚ (επί Γιώργου Παπανδρέου), αλλά και η …ξορκισμένη, κατά τους σημερινούς «αριστερούς» εξουσιαστές, «συγκυβέρνηση» των Σαμαρά – Βενιζέλου, είχαν παγώσει του πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ πορευόταν, όλα αυτά τα χρόνια, με το γνωστό σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Και όχι μόνον η πρώτη κατοικία.

- Advertisement -

Από την Τετάρτη, άρχισε η μεγάλη ηλεκτρονική κωλοτούμπα. Οι πλειστηριασμοί γίνονται χωρίς φυσικές παρουσίες, ώστε να παρακαμφθεί η δράση εκείνων που, όντας επί έτη εκπαιδευμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, πατέρα του κινήματος «Δεν Πληρώνω», ως «ακτιβιστές», εισέβαλαν και ματαίωναν τις διαδικασίες των πλειστηριασμών.

Είναι αλήθεια ότι τα «κόκκινα δάνεια» είναι πληγή. Όχι μόνο για τις τράπεζες. Αλλά και για την οικονομία γενικότερα. Διότι δεν επιτρέπουν στο τραπεζικό σύστημα να εκταμιεύσει νέα δάνεια για την στήριξη της επιχειρηματικότητας. Όπως είναι αλήθεια ότι υπάρχουν «στρατηγικοί κακοπληρωτές». Οι οποίοι, ενώ έχουν περιουσία, εκμεταλλεύθηκαν το καθεστώς προστασίας των ακινήτων και δεν πλήρωναν για τα θαλασσοδάνεια τους.

Είναι όμως επίσης αλήθεια ότι οι φορολογούμενοι, συνολικώς, αλλά και οι συνεπείς δανειολήπτες ειδικώς, έχουν καταβάλλει μέχρι σήμερα τεράστιο κόστος για να λειτουργούν οι τράπεζες: Θυμηθείτε τα 45 δισ. φια την ανακεφαλαίωση των τραπεζών, που χρεώθηκε ο ελληνικός λαός. Προσθέστε άλλα, 15 δισ. έμμεσης κεφαλαιακής ενίσχυσης μέσω φοροελαφρύνσεων που δόθηκαν στις τράπεζες για να μπορέσουν να «εξυγιανθούν».

Τώρα, προκειμένου να πάρει η κυβέρνηση το «χαρτί» της τρίτης αξιολόγησης, πρέπει να μπουν στα ταμεία των τραπεζών, ως το τέλος του έτους, 2,5 δις από τους πλειστηριασμούς. Και πολλά περισσότερα το 2018. Οπότε, επειδή οι μεγαλόσχημοι οφειλέτες έχουν φροντίσει να βγάλουν τα προσωπικά τους κεφάλαια στο εξωτερικό, αφήνοντας για κατάσχεση μόνο τίποτε κουφάρια επιχειρήσεων, θα την πληρώσουν πάλι οι μικρομεσαίοι. Έτσι, λόγω «αριστερής» …κοινωνικής δικαιοσύνης.

Είναι καιρός να συνέλθουν και οι πολίτες, όσοι στήριξαν αυτή την εξουσία, από τις δικές τους «αυταπάτες».

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

Μοιραστείτε την είδηση