Νέα σειρά εκπαιδευομένων υποδέχεται η Egnatia Aviation τον Φεβρουάριο- Αναγκαία η επέκταση ωραρίου του αεροδρομίου «Φίλιππος» 

3 Min Read

Του Σωκράτη Μουτίδη
[email protected]

Την τρίτη ημερολογιακή της χρονιά στην Κοζάνη διανύει με την είσοδο του 2020 η Egnatia Aviation, η οποία ανακοινώνει νέα σειρά εκπαιδευόμενων πιλότων στην Κοζάνη στις 25 Φεβρουαρίου.
Με τον έρχομο της νέας σειράς οι εκπαιδευόμενοι στη βάση της Κοζάνης θα γίνουν 124 και μέσα στο 2020 οι πρώτοι Ιρακινοί σπουδαστές, που ήρθαν στην Κοζάνη το 2018, αποφοιτούν.
«Το 2020 μπαίνει με τους καλύτερους οιωνούς» λέει γενικός διευθυντής της εταιρείας Δημήτρης Λυμπεράκης, αφού οι πρώτοι εκπαιδευόμενοι έχουν σχεδόν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους και αναμένεται και η νέα σειρά που θα αποτελείται από 24 άτομα.
Όπως αναφέρει ο κ. Λυμπεράκης τα πράγματα κυλούν πλέον πιο εύκολα, αφού υπάρχει ήδη η σχετική εμπειρία της εταιρείας. Για μια ακόμη φορά ο γενικός διευθυντής της Egnatia Aviation μένει στο πόσο βοήθησε στην προσαρμογή η αποδοχή της τοπικής κοινωνίας, «που ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για μας» και η στήριξη των τοπικών θεσμών.

Τώρα, αναμένεται το επόμενο βήμα που είναι η χρήση του αεροδρομίου «Φίλιππος» της Κοζάνης για περισσότερες ώρες, ώστε να είναι η Κοζάνη και ουσιαστικά η δεύτερη βάση της εταιρείας και όχι ένα υποκατάστημα της Καβάλας.
Ο κ. Λυμπεράκης εκτιμά ότι είναι εφικτό η Κοζάνη να έχει 300 σπουδαστές και 12 αεροπλάνα, από έξι που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο αεροδρόμιο. Προκειμένου να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να προηγηθεί επέκταση του ωραρίου του αεροδρομίου και από έξι μέρες την εβδομάδα και έξι ώρες την ημέρα που λειτουργεί σήμερα, σε επτά μέρες την εβδομάδα από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου. Οι επιπλέον ώρες θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν με προσωπικό από γειτονικά αεροδρόμια την διαχείριση των οποίων έχει η Fraport.


«Το 2020 περιμένουμε να έρθει και ο τρίτος εξομειωτής, ενώ πρέπει να έρθουν και όλα τα μέσα που έχουμε αυτή τη στιγμή στην Κοζάνη, με επέκταση του ωραρίου. Πιστεύουμε ότι μέσα στον Ιανουάριο θα γίνουν οι κινήσεις. Στο πλάνο είναι μέχρι το καλοκαίρι να έχουν έρθει εδώ τα αεροπλάνα» λέει ο κ. Λυμπεράκης.
Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει την εκπαίδευση τεσσάρων σειρών πιλότων στην Κοζάνη. «Εκτός από μια νέα δεκαετία και ενόψει της μεταλιγνιτικής περιόδου, όλη αυτή η διαδικασία θα πρέπει να είναι μια νέα αφορμή για την περιοχή που πρέπει να σκεφτεί τρόπους ανάπτυξης» λέει ο κ. Λυμπεράκης που προσθέτει ότι το 2020 θα πρέπει να είναι ένας χρόνος έμπνευσης για όλους.

Μοιραστείτε την είδηση