Μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στο ασφαλιστικό (φωτογραφίες)

straboy
από straboy
8 Min Read

Μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη  στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης από το Εργατικό Κέντρο, την ΑΔΕΔΥ, Σωματεία εργαζομένων, επαγγελματικούς φορείς, συλλόγους κ.α. Στο συλλαλητήριο βρέθηκαν και πολύ αγρότες, οι οποίοι μάλιστα έφτασαν με αυτοκινητοπομπή στο κέντρο της Κοζάνης, έχοντας ως επικεφαλής ένα τρακτέρ.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης Αρης Κουρκούτας στην ομιλία του επισήμανε πως «η οργή μας ξεχειλίζει. Η αγωνία μας γίνεται αγώνας . Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας , η νεολαία μας, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες , οι έμποροι και οι βιοτέχνες, οι αυτοαπασχολούμενοι, το επιστημονικό , προσωπικό του τόπου , οι αγρότες, όλοι μαζί στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι τα σχέδια τους δε θα περάσουν».
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος  Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης Δημήτρης Ντέντης μεταξύ άλλων δήλωσε πως «σήμερα με αυτή την απεργία, με αυτή τη συγκέντρωση, ερχόμαστε να  υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην αξιοπρέπεια, επειδή οι δήθεν φίλοι μας τοκογλύφοι δανειστές δε θέλουν απλά τα χρήματά τους πίσω με τα ληστρικά κέρδη τους, αλλά εκείνο που επιδιώκουν πλέον, είναι να μας ταπεινώσουν με έναν παγκόσμιο εξευτελισμό.
Τα προωθούμενα μέτρα του κ. Κατρούγκαλου, αυτού του κυρίου με τις χρυσές γραβάτες και τα μαντηλάκια, στοχεύουν όχι στη διάσωση του ασφαλιστικού, αλλά στην πιστή προσφορά κάθε υπηρεσίας στα μεγάλα αφεντικά του διεθνούς κεφαλαίου, περιτυλιγμένα με τα γυαλιστερά σελοφάν της «αριστεροδεξιάς», παρά φύσιν συνεργασίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Αφού οι σημερινοί κυβερνώντες μας έταξαν λαγούς με πετραχήλια, αφού οι δανειστές απαίτησαν και πήραν την αύξηση του χρόνου εργασίας σε 40 έτη και ανέβασαν τα όρια ηλικίας στα 67 χρόνια, τώρα ήρθε η στιγμή να μας πετάξουν στα μούτρα τα αποφάγια της δεξίωσης που έστησαν σε βάρος μας».
ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
«Σοκ και δέος» προκαλεί στους ασφαλισμένους το σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό.
«Σοκ» από το μέγεθος των περικοπών που επιβάλλονται στις συντάξεις μας, απαξιώνοντας τις ασφαλιστικές μας αποταμιεύσεις και οδηγώντας το σύνολο των απομάχων της εργασίας στα όρια της φτώχειας. Αλλά και «δέος» για το μέγεθος των περικοπών που προωθούνται από μία κυβέρνηση που αυτοπροβάλλεται σαν αριστερή. Και  αυτό καθώς συνεχίζονται εντεινόμενα τα αντιασφαλιστικά – αντεργατικά μέτρα των μνημονίων και των διεθνών επιτηρητών για έβδομη συνεχή χρονιά.
Η αριστερή Κυβέρνηση επιμένει να ισοπεδώσει τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα με το Νομοσχέδιο – έκτρωμα  που φέρνει προς ψήφιση.
Η απάντηση η δική μας είναι μία! ΑΓΩΝΑΣ. Τη φορά αυτή δεν είμαστε μόνοι Το Ασφαλιστικό έκτρωμα απειλώντας να ισοπεδώσει όχι μόνο τα δικά μας ασφαλιστικά μας δικαιώματα , αλλά και πολλών άλλων κλάδων και επαγγελματικών τάξεων έχει καταφέρει να ξεσηκώσει, στο σύνολό της την ελληνική κοινωνία!
Το Εργατικό Κέντρo, καταγγέλλει ότι σχέδιο της κυβέρνησης είναι να απαλλάξει από κράτος και εργοδότες την υποχρέωσή τους να συνεισφέρουν στο ασφαλιστικό σύστημα και να μεταφέρει δικαιώματα από όσους πλήρωσαν περισσότερα έτη ασφάλισης και υψηλότερες εισφορές προκειμένου να «στηρίξει» τους ανασφάλιστους ή όσους κινούνται κάτω από το απόλυτο όριο της φτώχειας χωρίς κρατική συμμετοχή. Με αυτόν τον τρόπο θέλει να περισσέψουν κεφάλαια (πλεονάσματα) προκειμένου να πληρωθούν οι τραπεζίτες, οι διεθνείς δανειστές και οι περίφημες «αγορές». Ταυτόχρονα καταργεί τον χαρακτήρα της ασφάλισης από κοινωνική, αναδιανεμητική σε κεφαλαιοποιητική, όπου το μόνο που θα ξέρουν οι εργαζόμενοι θα είναι τι πληρώνουν και δεν θα ξέρουν τι και πότε θα πάρουν.
Οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, έτοιμοι για «black out» σε δρόμους.
Το νέο νομοθετικό πλαίσιο προβλέπει αποσπάσεις και διάθεση υπαλλήλων  με διαδικασία – εξπρές, όπου υπάρχουν επιτακτικές ανάγκες , παράταση αξιολόγησης μέχρι τέλος του χρόνου χωρίς την εποπτεία του ΑΣΕΠ, αναγνώριση της διαθεσιμότητας ως πραγματικού χρόνου υπηρεσίας που μετράει στη μισθολογική εξέλιξη.
Η συγκυβέρνηση έχει συνεναίσει σε μία πρωτοφανή καταβαράθρωση των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων με πρόσχημα τη βιωσιμότητα του  συστήματος κα με σκοπό να προσχωρήσει σε δραστικές περικοπές σε όλα τα κλιμάκια των συντάξεων.
Με το τρίτο μνημόνιο δέχτηκαν όλες τις νεοφιλελεύθερες προτάσεις – εντολές των δανειστών για την κρίση του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος , κλείνοντας τα μάτια στο γεγονός, ότι το σύστημα των συντάξεων στην Ελλάδα οδηγήθηκε σε κατάρρευση   κυρίως από τα μνημόνια και τις αντικοινωνικές, αντιαναπτυξιακές και αντσυνταξιοδοτικές πολιτικές  οι οποίες στοίχισαν μέχρι σήμερα 26 δις € , κυρίως μέσω του περίφημου κουρέματος.
Και μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου έρχεται η επισφράγιση της προσπάθειας διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης και του κοινωνικού κράτους μέσα από την ψήφιση του προϋπολογισμού του2016.
Η συνέχιση από την Κυβέρνηση της ίδιας αδιέξοδης και καταστροφικής οικονομικής  πολιτικής, με την εφαρμογή ενός συνδυασμού μέτρων φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας και διάλυσης των κοινωνικών και εργατικών δικαιωμάτων, οδηγεί σε μία καταστροφική λιτότητα που δεν πρέπει να  αφήσουμε να περάσει.
Συναδέλφισσες – οι,
γίνεται πλέον φανερό σε όλου ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που θίγεται βάρβαρα από τα αντιλαϊκά μέτρα των τελευταίων κυβερνήσεων και αποτελεί συνεπώς μονόδρομο η συνάσπιση όλων και η αντίσταση απέναντι σε αυτές τα πολιτικές που προσπαθούν να μας μετατρέψουν σε τριτοκοσμικούς πολίτες.
Εμείς οι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικροεπιχειρηματίες που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Πέμπτη και ώρα 11:00 π.μ. στην απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης, οφείλουμε να παλέψουμε ενωμένοι ενάντια σε :
•    στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
•    στη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας
•    στη δραματική και συνεχή μείωση μισθών και συντάξεων
•    στην πλήρη κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος και τη διασπάθιση των εισφορών των εργαζομένων και των κόπων δεκαετιών
•    στην επικίνδυνη ισοπέδωση του συστήματος Δημόσιας Υγείας και Δημόσιας παιδείας.
•    Στη συνειδητή επιλογή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής για μόνιμη ανεργία και υποαπσχόληση
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
•    Αμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων
•    Καμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας
•    Θέσπιση του κατώτατου μισθού
•    Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων
•    Αποκατάσταση της ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου και των συλλογικών συμβάσεων
•    Επανασύσταση των φορέων Εργατικής Εστίας και εργατικής κατοικίας που είναι απολύτων αναγκαίοι
•    Αποτροπή του ξεπουλήματος των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών
•    Δίκαιο φορολογικό σύστημα
•    Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάρη της φορολογικής επιδρομής
•    Αποτελεσματική προστασια της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη
•    Τέλος στον αυταρχισμό και στη φτωχοποίηση
Η Κυβέρνηση και οι δανειστές με το 3Ο μνημόνιο αφανίζουν τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και προωθούν συντάξεις απόλυτης εξαθλίωσης και φτώχειας.
Αλληλέγγυοι , εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι αγωνιζόμαστε τώρα για να μη μας κλέψουν το παρόν και το μέλλον.
Ουσιαστικά μπαίνει ταφόπλακα στο ασφαλιστικό και μας αφορά όλους
Καλούμε επίσης τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα.
Αυτό το σχέδιο θα ανατραπεί στους δρόμους του αγώνα
IMG_9999 IMG_9993 IMG_9988 IMG_9986 IMG_9983 IMG_9963 IMG_9923 IMG_9921 IMG_9915 IMG_9909 IMG_9896 IMG_9889 IMG_9883 IMG_0260 IMG_0223 IMG_0205 IMG_0182 IMG_0131 IMG_0122 IMG_0094 IMG_0091 IMG_0088 IMG_0077 IMG_0073 IMG_0053 IMG_0035 IMG_0017 IMG_0014 IMG_0011 IMG_0009 IMG_0003 IMG_0001

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση