Νέο καμπανάκι για την Παιδιατρική του Μαμάτσειου

2 Min Read

Έξι μέρες τον Οκτώβριο δεν εξασφαλίζεται εφημεριακή κάλυψη σύμφωνα με την ΕΙΝΔΥΜ

Σήμα κινδύνου για την Παιδιατρική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης εκπέμπει για μια φορά η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας, καταγγέλλοντας «την ολιγωρία των διοικούντων του νοσοκομείου Κοζάνης και της 3ης ΥΠΕ όσον αφορά τη στελέχωση της».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΝΔΥΜ, στο νοσοκομείο υπηρετεί ένας μόνο μόνιμος Επιμελητής Β’ από τις πέντε οργανικές θέσεις που υπάρχουν και τα τελευταία δύο  χρόνια έχουν φύγει τέσσερις  παιδίατροι από το Νοσοκομείο και δεν προκηρύχθηκε καμία θέση έκτοτε.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν πως η εφημεριακή κάλυψη της κλινικής δεν εξασφαλίζεται για το μήνα Οκτώβριο κατά έξι μέρες ενώ το Νοέμβριο θα γίνουν περισσότερες μετά τη συνταξιοδότηση μίας μετακινούμενης Διευθύντριας από Κέντρο Υγείας.

Όλα αυτά τη στιγμή που οι εναπομείναντες ιατροί ( ένας Επιμελητής Β’ και μία Επικουρικός) κάνουν 10-11 εφημερίες, δηλαδή πολύ περισσότερες από όσες υποχρεούνται.

«Τι περιμένουν; Να πεθάνει κάποιο παιδί από ιατρικό λάθος λόγω εξουθένωσης των συναδέλφων; Γιατί φτάνουμε κάθε φορά στο αμήν; Τι θα κάνουν πάλι τελευταία στιγμή; Θα μετακινήσουν συναδέλφους ωσάν περιοδεύων θίασο οι οποίοι φυσικά δε θα έχουν την ευθύνη της όλης νοσηλείας των παιδιών που θα μετακυλίεται πάλι στους δύο συναδέλφους; Ή μήπως θα στείλουν « εντέλλεσθε» στους δύο συναδέλφους υποχρεώνοντάς τους να μείνουν μέσα από μισό μήνα ο καθένας, μη δίνοντάς τους και την άδεια που δικαιούνται. Δεν νοιάζεται κανείς τέλος πάντων ότι ο παιδιατρικός πληθυσμός της Κοζάνης θα κινδυνεύσει”; αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η ΕΙΝΔΥΜ ζητά την άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κοζάνης με κατεπείγουσες διαδικασίες.

Μοιραστείτε την είδηση