Νέο νοσοκομείο Κοζάνης. Γράφει ο Κων/νος Νικολάου Καρακάσης

4 Min Read

Τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου στους τοπικούς τηλεοπτικούς διαύλους,  γίνονται συζητήσεις, για την εμμονή του Δημάρχου Κοζάνης κ. Λάζαρου Μαλούτα ως προς την δημιουργία νέου Νοσοκομείου Περιφερειακού χαρακτήρα.
Τα ερωτήματα που ετέθησαν στις συζητήσεις και οι απαντήσεις που δόθηκαν από όσους τεχνηέντως ή μη  ενεπλάκησαν σε αυτές πρέπει να κριθούν.
1) Αδόκιμος χρόνος:
Αδόκιμος χρόνος δεν υπάρχει. Για την θεραπεία των ασθενών πρωτεύοντα ρόλο έχουν οι γιατροί, το νοσηλευτικό, το παραιατρικό και διοικητικό προσωπικό που δίνουν από κοινού την μάχη στα λιγοστά αποδεδειγμένα νοσηλευτικά ιδρύματα.
Στην Κίνα εν μέσω πανδημίας έκτισαν νοσοκομείο σε μία εβδομάδα
2) Άσχημος τρόπος:
Αν άσχημος τρόπος αναφέρεται και στην εξαγγελία, η απάντηση είναι κόσμια:
Κανείς δεν ρωτά πώς να καταστρώσει τα σχέδια του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αναφύονται.
Τα θέτει προς κρίσιν στην κοινωνία του και κρίνεται ο ίδιος κρίνονται και τα έργα του.
Η κρίσις όμως δεν είναι δυνατόν να προέρχεται από τους εκ του ασφαλούς άπραγους.
3) Υποβάθμιση Μποδοσάκειου Νοσοκομείου:
Ως προς την υποβάθμιση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Παραπέμπει σε διαμάχες, θυμίζει Βόρειους – Νότιους, Βούλγαροι και άλλο κράτος από το ποτάμι και κάτω, σχέδια εθνομηδενιστικά –
εθνοδιαλυτικά. Το Μποδοσάκειο είναι ΚΟΣΜΗΜΑ. Δεν επισκιάζεται. Δεν υποβαθμίζεται. Μην ανησυχείτε!
Πολλοί Κοζανίτες και όχι μόνον, θεραπεύτηκαν σε αυτό και οι εντυπώσεις παραμένουν άριστες!!!
4) Όνειρα ορισμένων για μεταφορά του Μποδοσάκειου.
Όσον αφορά τα δήθεν όνειρα ορισμένων για την μεταφορά του Μποδοσάκειου πάνω σε ρόδες κάπου στα Κοίλα, η απάντηση είναι ξεκάθαρη «Κάθε πέτρα είναι βαριά στον τόπο της»
5) Απαντήσεις – Θέσεις
Απαντήσεις – Θέσεις του τύπου «και ο λύκος χορτάτος και τα πρόβατα  σωστά», αφαιρούν το έδαφος από αυτόν που τις εκφράζει.  Κυρίες και κύριου συμπολίται, ασχολούμενοι με σοβαρότητα με το επίμαχο πλέον, θα διακρίνετε-διαπιστώσετε ότι τώρα πρέπει να διεκδικηθεί με πείσμα η δημιουργία νέου σύγχρονου Νοσοκομείου Περιφερειακού χαρακτήρα στοχεύοντας:
• Στην εύρυθμη λειτουργία των άλλων νοσοκομείων για να μην λειτουργούν στα κόκκινα όπως διαπιστώθηκε και ειπώθηκε
• Στην αντιμετώπιση της κάθε λαίλαπας, που κατά καιρούς, μας σερβίρουν από τα εργαστήρια τους οι παραμένοντες «Όνθρωποι (των χοίρων, των πτηνών, των αγελάδων, AIDS, Έμπολα, HN1, HN2, HN3, SARS – MARS) και δεν σταματάνε, θα ξαναεπιτεθούνε
• Στην καλύτερη και γρηγορότερη θεραπεία των προσβεβλημένων εκ των ασθενειών
• Στην δημιουργία θέσεων εργασίας
• Στην εισφορά κεφαλαίων από τον συγκερασμό τομέων ανάπτυξης πχ.
Πανεπιστημιακές έρευνες για τις θεραπείες. Πολλές χώρες στηρίζουν τον προϋπολογισμό τους, τις οικονομίες τους, στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών, στηριζόμενες και σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Άρα μπορούμε κάλλιστα να το πετύχουμε και ΕΜΕΙΣ.
• Στην παράλληλη συνέχιση των διακεκομένων, ίσως χάριν απραξίας (ευνοϊκά κρίνοντας), πρώην δρομολογουμένων παρεμβάσεων πχ ΓΠΣ αποσκοπώντας στην έγκαιρη αντιμετώπιση κυκλοφοριακών αναγκών και ζήτησης, γυρίζοντας – ανατρέποντας την καθοδική οικονομική πορεία εις ανοδική.
• Η ανάπτυξις της περιοχής ήταν και πρέπει να παραμείνει το ζητούμενο – το μέλημα για την οικονομική αειφορία
Για αυτό αδιαφορώντας για τις όποιες αντιθέσεις, προχώρα Δήμαρχε Λάζαρε Μαλούτα και να είσαι σίγουρος ότι οι πολέμιοι των προσπαθειών σου στο τέλος ωφελούμενοι θα σε ευχαριστούν – ευγνωμονούν.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Κων/νος Νικολάου Καρακάσης
Κοζάνη 30/11/2020

Μοιραστείτε την είδηση