Νέο σχήμα για το Δήμο Κοζάνης

2 Min Read

«Μας έχουν υποτιμήσει και αυτό δεν μας αξίζει» λέει στην πρώτη ανακοίνωσή του το «Δίκτυο Πολιτών Δήμου Κοζάνης

Ένα νέο αυτοδιοικητικό σχήμα με το όνομα «Δίκτυο Πολιτών Δήμου Κοζάνης» έκανε την εμφάνιση του τις τελευταίες μέρες, δηλώνοντας την παρουσία του για τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Στις 18 Μαΐου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, έγινε η πρώτη συνάντηση, στην οποία, σύμφωνα με τους διοργανωτές της, «ξεχώρισαν οι παρουσίες ανθρώπων και φορέων από όλο το κοινωνικό, επιχειρηματικό και πολιτικό φάσμα της περιοχής μας».

Σε αυτή τη φάση, πάντως, δεν έγιναν γνωστά περισσότερα για το ποια είναι η ηγετική ομάδα και ποιοι θα σηκώσουν το βάρος της διεκδίκησης της ψήφου.
Στην πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσε το Δίκτυο αναφέρει πως «αφήνοντας πίσω κάθε μικροπολιτική και προσωπική σκοπιμότητα, κατατέθηκε απ’ όλους τους παρευρισκόμενους η αγωνία τόσο για το σήμερα όσο και για το αύριο, που αντιπροσωπεύει το μέλλον των παιδιών μας».

Σε άλλο σημείο τονίζεται ότι «οι πολίτες της Κοζάνης αισθάνονται και είναι μόνοι τους χωρίς κάποια θεσμική υποστήριξη. Συνειδητοποιούμε ότι είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ότι μας έχουν υποβαθμίσει ως εκεί που δεν πάει άλλο. Μας έχουν υποτιμήσει. Και αυτό δεν μας αξίζει. Ήρθε ο καιρός να πάρουμε την ζωή των παιδιών μας στα χέρια μας. Καλούμαστε επιτακτικά να δώσουμε και πάλι στην πόλη μας την θέση που της αρμόζει».

Το αν τελικά το νέο σχήμα θα φτάσει μέχρι το σημείο να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο και να κατέβει στις εκλογές είναι κάτι που μένει να αποδειχθεί στην πράξη.

Γιάννης Κωσταρέλλας www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση