Νέος εξοπλισμός στην οφθαλμολογική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης με χρηματοδότηση από της ΠΕ Κοζάνης

1 Min Read

Την αγορά ιατρικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας για την οφθαλμολογική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης εισηγήθηκε στην οικονομική επιτροπή η  αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια.

Ο εξοπλισμός που θα προμηθευτεί η οφθαλμολογική κλινική μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος είναι Ψηφιακή Οπτική Βιομετρία (απαραίτητος εξοπλισμός κατά τον προ εγχειρητικό έλεγχο για τη σωστή μέτρηση των ενδοφακών νέας τεχνολογίας για τα χειρουργεία καταρράκτη) και Ηλεκτροκίνητη καρέκλα χειρουργού και καρέκλα συγχειρουργού (απαραίτητος εξοπλισμός οφθαλμολογικών χειρουργείων).

Η οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου εξυπηρετεί σε ετήσια βάση 5000 ασθενείς ενώ καταγράφει περισσότερες από 800 χειρουργικές επεμβάσεις. Με τον καινούργιο εξοπλισμό αναμένεται να μπορέσει το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό της κλινικής να εφαρμόσει νέες και πιο αποτελεσματικές θεραπευτικές μεθόδους κι έτσι να αυξηθεί η εμπιστοσύνη αλλά και η επισκεψιμότητα των κατοίκων της περιοχής στην συγκεκριμένη κλινική.

Η δαπάνη προμήθειας ανέρχεται σε 74.428 ευρώ και πρόκειται να ενταχθεί στο ΕΑΠ 2017-2021 (τοπικός πόρος)

Μοιραστείτε την είδηση