Νέος μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας ο Ειρηναίος Λαφτσής

1 Min Read

Ο αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Λαφτσής πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος νέος μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, με 61 ψήφους.

Στο τριπρόσωπο έλαβαν μέρος οι αρχιμανδρίτες Νικόλαος Κλάδης, ο οποίος έλαβε 4 ψήφους και Στέφανος Δεβρελής, ο οποίος έλαβε 2 ψήφους.
Ο αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Λαφτσής γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1974. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1997 και πρεσβύτερος το 2002.

- Advertisement -

Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης, της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος της Ιστορίας της Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ και μεταπτυχιακού διπλώματος στο διεθνές και ευρωπαϊκό οικονομικό δίκαιο στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου «Νεάπολις» Πάφου, ενώ φοιτά στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη Βιοηθική, της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ.

Από το 2000 είναι διευθυντής του Σταυριδείου Εκκλησιαστικού Ιδρύματος περιθάλψεως χρονίως πασχόντων «Ο ‘Αγιος Κυπριανός». Το 2004 διορίσθηκε πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως και είναι γενικός υπεύθυνος όλων των υπηρεσιών και των δομών της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως.

Μοιραστείτε την είδηση