Νίκος Κέφαλος: “Ο Αϊ – Γιώργης είναι γεμάτος από αναντικατάστατους”- Επιστολή απάντηση στο δημοσίευμα της “Δημοτική Κίνηση Κοζάνης, Τόπος Να Ζεις”

6 Min Read

Κρίμα… Ο Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Κοζάνης, θα περίμενε κανείς, πρώτα να ενημερώνεται και στη συνέχεια να κρίνει και να κατακρίνει. Και επιπλέον θα έπρεπε πρώτα να ακούει προσεκτικά τις δηλώσεις των προέδρων των οργανισμών του Δήμου και στη συνέχεια να κάνει λόγο για έλλειψη επιχειρηματολογίας. Και επιτέλους ως Αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης έχει κάθε δικαίωμα να ελέγχει τα όργανα του Δήμου και να διαμορφώνει άποψη για τη λειτουργία τους. Αυτός είναι ούτως ή άλλως ο ρόλος του. Ωστόσο τίποτε από τα παραπάνω δεν έκανε και αρκείτε κατά τα φαινόμενα, στην ενημέρωση από τα δημοσιεύματα και τις αναρτήσεις στα Μέσα Μαζικής Δικτύωσης. Έτσι διαπιστώνεται θλιβερά ότι ο κύριος Ιωαννίδης, απλώς “κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια”. Πιστεύει ότι όλοι λειτουργούν με τον τρόπο που λειτουργεί ο ίδιος και απολαμβάνει τη μακαριότητα των νέων ηθών στην πολιτική που ο ίδιος πρεσβεύει. Κι όμως βρίσκεται στην Αντιπολίτευση και ουδεμία διάθεση αυτοκριτικής δείχνει να έχει. Και φυσικά δεν διερωτάται καν, γιατί οι πολίτες της Κοζάνης τον κατέταξαν εκεί.

Εκπλήσσεται ο κύριος Ιωαννίδης που αποδίδονται ευθύνες στο προηγούμενο Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. για την λήξη της θητείας του Καλλιτεχνικού Διευθυντή στις 14 Δεκεμβρίου 2019. Η δική μας έκπληξη, να μην ζητήσει ο ίδιος (όντας Δήμαρχος) το Δεκέμβριο του 2018, να προσληφθεί ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής μέχρι τη λήξη της Προγραμματικής Σύμβασης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. (31/12/20) όπως μπορούσε και είχε το δικαίωμα, είναι άνευ λόγου για τον κ. Ιωαννίδη. Μας λέει ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη και θεωρεί ότι η ψήφος της κας Κουϊμτζίδου τον καλύπτει. Θα ξεχνά ότι το Δεκέμβριο του 2018 Δήμαρχος Κοζάνης δεν ήταν η κυρία Κουϊμτζίδου, αλλά ο ίδιος.

- Advertisement -

Όμως το πρόβλημα είναι βαθύτερο και αφορά στην υποκρισία του κυρίου Ιωαννίδη στην επιστολή του. Μας λέει πως είναι υπερήφανος για το έργο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. την πενταετία της δικής του Δημαρχίας, αναφερόμενος και στην περίοδο της κυρίας Δημοπούλου επί προεδρίας Μ. Ηλικίδου. Ωστόσο στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στην οποία είχε προσκληθεί και ο πρώην πρόεδρος κ. Λιάκος, σε ερώτηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, Λευτέρη Γιοβανίδη προς τον κ. Λιάκο “Γιατί δεν είχε ζητηθεί το Δεκέμβριο του 2018 από το Υπουργείο Εσωτερικών να εγκριθεί η θέση του Κ.Δ. για δύο χρόνια;” η απάντηση του κ. Λιάκου ήταν η εξής:

“Λόγω της πικρής εμπειρίας που είχαμε από την κα Δημοπούλου, δεν θέλαμε να δεσμεύσουμε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. με έναν καλλιτεχνικό διευθυντή που δεν γνωρίζαμε αν θα ανταποκρινόταν στις προσδοκίες μας”. Επ’ αυτού τα ερωτήματα που γεννιόνται είναι δύο:

1       Ποιος από τους δύο ψεύδεται; Ο κ Λιάκος που κάνει λόγο για πικρή εμπειρία την περίοδο της κας Δημοπούλου η ο κ. Ιωαννίδης που νοιώθει υπερήφανος για την εν λόγω περίοδο;

2       Και φυσικά ο κ Γιοβανίδης είχε δοκιμαστεί από την πρώην Δημοτική Αρχή, την περίοδο Μάρτιος 2018 – Δεκέμβριος 2018. ως Καλλιτεχνικός Σύμβουλος. Δεν ήταν αρκετοί δέκα μήνες για να διαπιστωθεί η καταλληλότητά του; Χρειαζόταν και ένας επιπλέον χρόνος; Και ήταν αυτός ο χρόνος που έκανε τη διαφορά;

Απλά ο κ. Ιωαννίδης δεν πείθει κανέναν όταν οδύρεται για την αποχώρηση του Λ. Γιοβανίδη. Ο ίδιος δεν ήθελε να τον κρατήσει, αν και μπορούσε να το πράξει και απλά πετά λάσπη στον ανεμιστήρα, εναντίον του νυν Δ.Σ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Από την άλλη ο κ. Ιωαννίδης, δεν πείθετε από το επιχείρημα ότι η παράταση της θητείας του Κ.Δ. μέχρι την ολοκλήρωση της προκήρυξης για την πλήρωση της θέσης, θα ήταν άνευ αντικειμένου. Για ποια αντικειμενική εργασία θα έπρεπε να δοθεί η παράταση; Για την εξέλιξη των ήδη δρομολογημένων παραγωγών; Ή για τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό του 2020; Και τότε ποιο θα ήταν το έργο του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή; Προφανώς και πάλι ο κ. Ιωαννίδης “κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια” υπαινισσόμενος ότι θα έπρεπε να διενεργήσουμε ένα διαγωνισμό για την θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή με προαποφασισμένο αποτέλεσμα. Έτσι διενεργήθηκε κατά τα φαινόμενα ο διαγωνισμός το Δεκέμβριο του 2018, αφού ουδείς αντιλήφθηκε ότι η θέση είχε προκηρυχθεί και έτσι οι αιτήσεις ήταν μόνο δύο. Και τότε για ποιο λόγο να διενεργήσει ο Δήμος διαγωνισμό για την θέση; Με ποιους όρους διαφάνειας και ισότιμης συμμετοχής;

Και φυσικά δεν παρέλειψε ο κ. Ιωαννίδης να κρίνει τον απολογισμό του Καλλιτεχνικού Διευθυντή πλήρως επιτυχημένο. Γιατί; Επειδή εγκαινίασε μαζί του μία αίθουσα που βρίσκεται σε λειτουργία από το 1981 κάνοντας αναφορά στην αδιαφορία των προηγούμενων; Απλά να θυμίσω ότι ο κ. Γιοβανίδης παρέλαβε από την κα. Δημοπούλου και ο κύριος Λιάκος παρέλαβε από την κα. Ηλικίδου. Αυτοί ήταν οι προηγούμενοι. Και επί θητείας τους ,δήμαρχος ήταν ο κύριος Ιωαννίδης.

Άδικος ο αχός. Και όπως μου είπε κάποτε μια παλιά Κοζανίτισσα. “Ο Αϊ – Γιώργης είναι γεμάτος από αναντικατάστατους”

Νικόλαος Κέφαλος

Πρέδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης.

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε την είδηση