“Νοικοκύρηδες» οι οδηγοί της Κοζάνης – Τι πρέπει να προσέχουμε στα αυτοκίνητα για την ασφάλειά μας

2 Min Read

«Νοικοκύρηδες» είναι οι οδηγοί της Κοζάνης, αφού όπως δηλώνει ο ιδιοκτήτης του IKTEO Αuto Διάγνωση Γιώργος Γεράκης, τα συντηρούν και τα φροντίζουν, όπως πρέπει. Αυτό προκύπτει από την εικόνα που έχουν τα αυτοκίνητα που περνούν ΚΤΕΟ.
Σύμφωνα με τον κ. Γεράκη, το 2018 ήταν μια χρονιά με αυξημένη είσοδο αυτοκινήτων στο ΚΤΕΟ, αφού η αλλαγή στη νομοθεσία με τα πρόστιμα και τις διασταυρώσεις στοιχείων αύξησε την πελατεία. Οι Κοζανίτες ιδιοκτήτες, πάντως, έδειξαν ότι η συντήρηση των αυτοκινήτων τους και κατ’ επέκταση η οδική τους ασφάλεια είναι σε προτεραιότητα.
«Τα Ι.Χ., τα επαγγελματικά οχήματα και οι μοτοσυκλέτες που περνάμε είναι προσεγμένα από πλευράς συντήρησης. Μπορεί οι καιροί που περνάμε να είναι δύσκολοι καιροί, αλλά οι ιδιοκτήτες δίνουν προσοχή στα αυτοκίνητά τους. Ο στόλος της Δυτικής Μακεδονίας είναι προσεγμένος. Είναι μικρό το ποσοστό των αδιάφορων» λέει ο Γιώργος Γεράκης.
Σε ότι αφορά στα πρόστιμα ο κ. Γεράκης επισημαίνει ότι με την πάροδο της διετίας το πρόστιμο ενός αυτοκινήτου που δεν θα περάσει ΚΤΕΟ, ανεβαίνει σταδιακά.
Έτσι, στο μήνα πάνω είναι 16 ευρώ. Από δύο έως έξι μήνες γίνεται 33 ευρώ και όταν παρέλθει το εξάμηνο το πρόστιμο φτάνει στα 65 ευρώ.
Καθώς οι θερμοκρασίες αυτή την περίοδο είναι χαμηλές, ο κ. Γεράκης συμβουλεύει τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί με τα ελαστικά τους, αλλά και να ακολουθούν τις ίδιες διαδικασίες προστασίας και ασφάλειας όλο το χρόνο, επισημαίνοντας πως «τα λάστιχά μας θα πρέπει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση και όταν ταξιδεύουμε να έχουμε μαζί μας και τις αντιολισθητικές αλυσίδες. Επίσης, να προσέχουμε, ώστε οι υαλοκαθαριστήρες μας να είναι πάντα σε πολύ καλή κατάσταση».

Μοιραστείτε την είδηση