Νοσοκομειακοί Γιατροί: Tραγική έλλειψη κλινών ΜΕΘ στην Δυτική Μακεδονία

2 Min Read

Το τεράστιο πρόβλημα με την τραγική έλλειψη κλινών ΜΕΘ στην Δυτική Μακεδονία, καθώς Κλίνες ΜΕΘ υπάρχουν μόνο στα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας,  επισημαίνουν για μια ακόμη φορά η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, η Ένωση Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας και οι γιατροί της ΜΕΘ του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, με επιστολή τους στο Υπουργείο Υγείας και τους συναρμόδιους φορείς.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση έχουν η κυβέρνηση και η διοίκηση της 3ης ΥΠΕ που έχουν αγνοήσει όλες αυτές τις επισημάνσεις και που προσπαθούν να κουκουλώσουν το πρόβλημα της ιατρικής υποστελέχωσης με αναγκαστικές μετακινήσεις και άλλες προχειρότητες».

- Advertisement -

Όπως επισημαίνουν οι γιατροί, είναι χαρακτηριστικό πως «για την ΜΕΘ του νοσοκομείου Κοζάνης η διοίκηση της 3ης ΥΠΕ έδωσε για το «φαίνεσθε» αναγκαστική εντολή μετακίνησης σε συνάδελφο που ήταν σε νόμιμη αναρρωτική άδεια ξέροντας πως η μετακίνηση αυτή δεν θα γινόταν αλλά θα έμενε στα χαρτιά τινάζοντας στον αέρα την λειτουργία της ΜΕΘ».

Οι ενώσεις των γιατρών απαιτούν:

– Να προκηρυχθούν δυο θέσεις μόνιμων Εντατικολόγων γιατρών ΕΣΥ στον βαθμό του διευθυντή για την ΜΕΘ του νοσοκομείου Κοζάνης, ώστε να αποτραπεί η αναστολή λειτουργίας της και ώστε να λειτουργήσουν και οι 6 εξοπλισμένες κλίνες.

– Αντίστοιχα να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό η ΜΕΘ του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας που παραμένει κλειστή εδώ και μήνες ενώ και πριν υπολειτουργούσε.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση