Νότες ελπίδας την Κυριακή στην Κοζάνη στην 20η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

3 Min Read

Δεκάδες δρομείς από την Κοζάνη, την Πτολεμαϊδα και την ευρύτερη περιοχή, θα συνοδεύσουν την φλόγα των αιμοδοτών την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, κατά την 20η Επετειακή Λαμπαδηδρομία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΑΕΑ). Η Ομοσπονδία διοργανώνει για 20 χρόνια ασταμάτητα την λαμπαδηδρομία, με στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για την πράξη της εθελοντικής αιμοδοσίας που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας.

Η Λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει από την Αγία Σκέπη Πτολεμαΐδας στις 4.30 μ.μ. με κατεύθυνση την κεντρική πλατεία της πόλης, όπου θα γίνει το άναμμα του βωμού. Από εκεί στις 6.00 μ.μ. ποδήλατα της ομάδας της ΔΕΗ «cycling teem» θα συνοδέψουν την φλόγα έως το «Μαμάτσειο» Νοσοκομείου Κοζάνης και λίγο μετά τις 7 το βράδυ, δρομείς θα ανάψουν τον βωμό που θα έχει στηθεί στην Αίθουσα Τέχνης, όπου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση με μια συναυλία της Music Art – Νέο Ωδείο Κοζάνης με έργα του Μίκη Θεοδωράκη.

- Advertisement -

«Η λαμπαδηδρομία γίνεται κάθε χρόνο για να θυμίσουμε στον κόσμο πως είναι απαραίτητο να δίνει αίμα και αιμοπετάλια λόγω του ότι δεν υπάρχει επάρκεια αίματος στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο η φλόγα διασχίζει όλη τη χώρα, μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας», είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Αιμοπεταλιοδοτών «Σταγόνα Ελπίδας» Χρήστος Σκόρδας.

«Με μεγάλη χαρά δεχτήκαμε να συνεργαστούμε με τον Σύλλογο «Σταγόνα Ελπίδας» για να δώσουμε μια μοναδική συναυλία με έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Δυστυχώς ο λόγος είναι ν συγκεντρωθούν χρήματα για τις ανάγκες που έχει ο Σύλλογος, και λέω δυστυχώς γιατί είναι κρίμα να μην υπάρχει μέριμνα από την πλευρά της πολιτείας σε τέτοιους Συλλόγους που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο» είπε με την σειρά του ο υπεύθυνος σπουδών του Ωδείου Στέλιος Καραγιαννίδης.

Το πρόγραμμα της συναυλίας θα ξεκινήσει με τον «Ύμνο στην αγάπη» του Zbigniew Preisner. Θα ακολουθήσει ένα σύνολο με κάποια κείμενα του Λικαβίτη με μελωδίες Χατζηδάκη και άλλων συνθετών. Η συναυλία θα κλείσει με το έργο του Μίκη Θεοδωράκη «Πνευματικό εμβατήριο». Θα συμμετέχουν η ορχήστρα και η χορωδία της Music Art Νέο Ωδείο Κοζάνης, η παιδική χορωδία της Μητρόπολης Γρεβενών, η θεατρική ομάδα της Γιάννας Γκουτζιαμάνη «Ταξιδευτές του θεάτρου» και σολίστ θα είναι η Άννα Παπαδοπούλουκαι ο Μανώλης Χατζημανώλης. Μαέστρος θα είναι η καλλιτεχνική διευθύντρια του Ωδείου Μαρία Καραγιάννη.

«Σταγόνα Ελπίδας το όνομα του Συλλόγου, νότες ελπίδας θα δώσουμε εμείς την Κυριακή στην Αίθουσα Τέχνης. Ο εθελοντισμός είναι μία πράξη αγάπης και η αγάπη έχει αξία μόνο όταν πραγματώνεται στην πράξη αλλιώς είναι ένας λόγος κενός» κατέληξε ο κ. Καραγιαννίδης.

Κατερίνα Κοζιάκη

Μοιραστείτε την είδηση