Ο ΑΔΜΗΕ αναλαμβάνει την μεταφορά γραμμών υπερυψηλής τάσης στη Νέα Ποντοκώμη

2 Min Read

Σε ενημέρωση καλεί τους κατοίκους ο Γιώργος Αμανατίδης την προσεχή Κυριακή

Από τον ΑΔΜΗΕ θα υλοποιηθεί – τελικά – το έργο της υπογειοποίησης των γραμμών υπερυψηλής τάσης στο νέο οικισμό της Ποντοκώμης, όπως διαβεβαιώνει τους κατοίκους ο βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αμανατίδης. Ο κ. Αμανατίδης, με επιστολή του την Τρίτη 4 Απριλίου προς τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, ενημερώνει για τη συγκεκριμένη θετική εξέλιξη και καλεί τους κατοίκους σε ενημέρωση αυτή την Κυριακή 9 Απριλίου στο Κοινοτικό Κατάστημα του χωριού.

Η μετακίνηση των γραμμών υπερυψηλής τάσης στο νέο οικισμό Ποντοκώμης, αποτελεί έναν «πονοκέφαλο» τόσο για τους κατοίκους όσο και για τον Δήμο Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αφού η μη μετακίνησή τους αποτελεί τροχοπέδη για την διάθεση των περίπου 100 οικοπέδων που βρίσκονται εκεί και την ολοκλήρωση των έργων υποδομής του νέου οικισμού. Να σημειωθεί πως ο ΑΔΜΗΕ είχε δεσμευτεί πως θα εκτελούσε το έργο αργότερα όμως επικαλέστηκε αδυναμία εξεύρεσης κονδυλίων. Το έργο «πάγωσε», οι γραμμές δεν μετακινήθηκαν, τα οικόπεδα δεν δόθηκαν, τα έργα υποδομής δεν ολοκληρώθηκαν και μέχρι σήμερα η Νέα Ποντοκώμη δεν υφίσταται.
image

 

Ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Αμανατίδης στην επιστολή του, ανακοινώνει πως το κόστος του έργου «θα ανακτηθεί από τις χρεώσεις Χρήσης Συστήματος ως έργο επέκτασης των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ». Ταυτόχρονα ενημερώνει πως για το θέμα έχει υποβάλλει και σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση (2785/21-3-2023) προς τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση.

Περισσότερα στοιχεία για το χρονοδιάγραμμα του έργου και τις διαδικασίες που προβλέπονται, αναμένεται να δώσει ο κ. Αμανατίδης στην ενημερωτική συνάντηση της Κυριακής στις 11 το πρωί.

Όλγα Τουφεγγοπούλου

Μοιραστείτε την είδηση