Ο άλλος «ιός» δεν παλεύεται με κανένα μέτρο

3 Min Read

Επιδημίες και πανδημίες, χολέρας, πανώλης, ευλογιάς, γρίπης κλπ, θέρισαν, ανά τους αιώνες την υφήλιο, αφήνοντας πίσω δεκάδες εκατομμυρίων θυμάτων. Αλλά, αφού έκαναν τον κύκλο τους, υποχωρούσαν. Με καταστροφικές συνέπειες, όπως στην περίπτωση του λοιμού που κτύπησε την Αθηναϊκή Δημοκρατία, στην ακμή του πολιτισμού της. Υπάρχει όμως ένας ιός που επιβιώνει ανά τους αιώνες και έχει αποδειχθεί εξίσου τραγικώς θανατηφόρος. Ο ιός της βλακείας.

Τα θύματα, κατά τον ρουν της ιστορίας, είναι μάλλον υπέρτερα εκείνων των βιολογικών λοιμώξεων. Είτε επρόκειτο για τις «σταυροφορίες», τις όποιες ο ελληνισμός, στα χρόνια του Βυζαντίου, επλήρωσεν ακριβότατα, είτε για την υστερία του θρησκευτικού φανατισμού στα χρόνια της «ιεράς εξετάσεως», είτε για την γοητεία που άσκησαν στις μάζες τύραννοι όπως ο Χίτλερ, τους οποίους υπηρετήσαν με φανατισμό στην εκτέλεση των εγκλημάτων τους.

Στους μακρινούς αιώνες υπήρχε ένα «ελαφρυντικό» για τους λαούς που μετατρέπονταν σε αγέλες. Η αγραμματοσύνη, η αμάθεια, η έλλειψη πληροφόρησης. Στοιχεία που καθήλωναν του πολλούς στην ευπιστία απέναντι σε θεωρίες συνωμοσίας και σε «ιδεολογίες» που χρησιμοποιήθηκαν ως προκάλυμμα για την επιβολή διαφόρων εξουσιών και αιματηρών πολέμων. Σήμερα όμως, ζούμε στον αιώνα της ενημέρωσης. Το μέσο μορφωτικό επίπεδο είναι υψηλότερο παρά ποτέ άλλοτε. Μα ο ιός της βλακείας αποδεικνύεται ανίκητος. Και από αυτόν τον ιό έχει κτυπηθεί, σε επικίνδυνοι βαθμό, ένα κομμάτι της ελληνικής νεολαίας.

Έχει γεμίσει ο τόπος με αφίσες αναρχικών με την επωνυμία «Autonome Antifa». Που μας καλούν να αποδεχθούμε ότι αυτό που βιώνουμε «Δεν είναι γρίπη. Είναι εμπορικός πόλεμος!». Αυτοί που δίνουν καθημερινώς την μάχη να μας κρατήσουν όσο γίνεται αμόλυντους, διακινδυνεύοντα οι ίδιοι, όπως το ένα από τα παιδιά μου, αποκαλούνται «γιατρόμπατσοι και ρουφιάνοι που χτυπάνε πόρτες».

Το θλιβερότερο είναι ότι δεν πρόκειται μόνο για κρούσματα νεανικής θολούρας. Ρίχνοντας μια μάτια στο διαδίκτυο διαπιστώνεις ότι ο ιός αυτός έχει κτυπήσει και άτομα ωριμότερης ηλικίας, μερικά των οποίων περιβάλλονται και με σοβαροφάνεια και τίτλους σπουδών που θα τους επέτρεπαν να διεκδικήσουν μια θέση ευθύνης. Και μας καλούν σε …αντιστασιακό αγώνα κατά των περιοριστικών μέτρων. Διότι, λένε, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μια συνωμοσία της παγκοσμιοποίησης για την «χειραγώγηση και στρατιωτικοποίηση των μαζών».

Από χθες έλεγχο τον κατάλογο των «φίλων» στο fb. Και διαγράφω όποιον τέτοιον, ηλίθιο, εντοπίζω.

Κάντε το και εσείς.

 

Μοιραστείτε την είδηση