Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Σταύρος Γιαννακίδης για την κατάσταση στα νοσοκομεία της περιφέρειας

3 Min Read

Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, η Περιφερειακή αρχή έχει ως πρώτη προτεραιότητα τα θέματα Υγείας στην Δυτική Μακεδονία και με τις συνεχόμενες συναντήσεις στο υπουργείο Υγείας διεκδικεί το δικαίωμα παροχής δωρεάν δημόσιας και ποιοτικής υγείας στους πολίτες.

Οι ενέργειες και οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας παρότι δεν έχει την αρμοδιότητα στην υγεία είναι πολλαπλές και διαρκείς. Συγκεκριμένα:

- Advertisement -
  • Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είχε σαν πρόθεση να αναλάβει την επιχορήγηση των επικουρικών γιατρών με 500 ευρώ μηνιαίως, πρόταση η οποία υιοθετήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και μάλιστα έγινε και νομοθετική ρύθμιση, ώστε να έχει σαν αποτέλεσμα την άμεση στελέχωση με γιατρούς.
  • Από τον Ιανουάριο του 2016 έως και τον Δεκέμβριο του 2016, ενταχθήκαν 50 επικουρικοί γιατροί με αποτέλεσμα την υποστήριξη του δημοσίου συστήματος Υγείας στην ΠΔΜ, για την μη κατάρρευση του. Επίσης αναμένουν το διορισμό τους άλλοι 35 μόνιμοι γιατροί.
  • Άμεση υπήρξε η αντίδραση της Περιφέρειας και στο πρόβλημα που ανέκυψε με την εκ περιτροπής λειτουργία των Παθολογικών Κλινικών Κοζάνης και Πτολεμαΐδας με αποτέλεσμα την κανονική τους λειτουργία.
  • Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών μας και σε συνεργασία με τα ΥΕΘΑ και Υπουργείο Υγείας, στελεχώσαμε με οκτώ (8) στρατιωτικούς ιατρούς Παθολόγους, δύο την βδομάδα, για την κάλυψη των αναγκών του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου και μάλιστα μετά από συντονισμένες ενέργειες του Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, επιτύχαμε την παράταση θητείας ειδικών ιατρών Παθολογίας των ΕΔ στο Μποδοσάκειο, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά της Υγείας.
  • Αξιοποιήθηκαν στο έπακρο οι διαθέσιμοι πόροι για την ανάπτυξη του Μαμάτσειου Νοσοκομείου.
  • Σχεδιάσαμε την ανέγερση νέας πτέρυγας Παθολογικής και Χειρουργικής κλινικής στο Μαμάτσειο, ένα έργο που θα δώσει πνοή και περισσότερο κύρος στο Νοσοκομείο, ένα αίτημα δεκαετιών των πολιτών της Κοζάνης που και αυτό έμεινε ανεκπλήρωτο όνειρο.
  • Χρηματοδοτήσαμε, εγκαινιάσαμε και παραδώσαμε πλήρως ανακαινισμένη την καρδιολογική κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης , μιας κλινικής που τα σχεδία ανακαίνισης ήταν έντεχνα και ερμητικά κλειδωμένα στο συρτάρι των προηγούμενων διοικήσεων από δεκαετίας.
  • Από την πρώτη στιγμή η νέα Περιφερειακή Αρχή σε συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς και κατόπιν διαβούλευσης, συνέταξε και κατάθεσε τον Υγειονομικό χάρτη Υγείας της ΠΔΜ στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στο Υπουργείο Υγείας, χωρίς να δαπανηθεί και να επιβαρυνθεί ο πολίτης της Δυτικής Μακεδονίας.

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει στόχο την αγαστή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης, έτσι ώστε να υπάρχει η καλύτερη ενημέρωση και για τις ενέργειες αλλά και για την πορεία των έργων στον τομέα Υγείας.

 

Μοιραστείτε την είδηση