Μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση διεξήχθη το περασμένο Σάββατο, στον ανακαινισμένο πλέον στίβο του ΔΑΚ Κοζάνης. Ο λόγος για τους αναπτυξιακούς αγώνες στίβου, που διοργάνωσε ο Φιλαθλητικός Κοζάνης, με τους Γιώργο Θεοδωρίδη, Παναγιώτα Κατσούμπα, Πάνο Παπαστεργίου, Γιάννη Κουνάβα και Νικόλαο Κιβρακίδη και  τη συμμετοχή 500 μικρών  αθλητών (από 1η έως 6η Δημοτικού) από όλη τη Δυτική Μακεδονία , τη Θεσπρωτία αλλά τη Θεσσαλονίκη.

Μια υποδειγματική διοργάνωση, την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 1.000  θεατές δείχνοντας πως ο στίβος έχει παρόν και μέλλον στην περιοχή, ειδικά όταν είναι στα χέρια ανθρώπων όπως ο τρίτος παγκόσμιος πρωταθλητής Γιώργος Θεοδωρίδης και όλο το προπονητικό τιμ του Φιλαθλητικού.

Στους αγώνες υπήρξαν πολύ καλές επιδόσεις, κυρίως όμως υπήρξαν χαρούμενα παιδιά.

Είναι χαρακτηριστικό πως όλες οι ομάδες έφυγαν με τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις ανυπομονώντας  για την επόμενη χρονιά. Μετά από δύο χρόνια αποχής από αγώνες συνεχίζουμε την παράδοση που μας θέλει να κάνουμε αυτόν τον αγώνα κάθε χρόνο, τον οποίο είχαμε ξεκινήσει εμείς μαζί με την Πτολεμαΐδα για το λόγο του ότι σε αυτήν την κατηγορία από πρώτη μέχρι έκτη δημοτικού, οι αγώνες είναι ελάχιστοι έως μηδενικοί και καθιερώσαμε αυτόν τον αγώνα.

Κάθε χρόνο «χτίζουμε» πάνω σε αυτό, καθώς καλούμε κόσμο από πιο μακριά και θέλουμε να είναι μια γιορτή του αθλητισμού για τα παιδιά μας. Φέτος το πήγαμε σε άλλο επίπεδο, το χάρηκαν όλοι και είναι ευχαριστημένοι ενώ ανυπομονούν να περάσει ο χρόνος για να ξανά έρθουν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρίδης.

Στα θετικά και η νέα εικόνα του ΔΑΚ Κοζάνης καθώς μετά την αλλαγή του ταρτάν, είχαμε και την προσθήκη υποδομών για άλμα εις ύψος, επί κοντώ και και ρίψεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανακαίνιση του σταδίου είναι πολύ καλή, έχει ομορφύνει και έχει εξοπλιστεί με νέα όργανα, αλλά έχουν γίνει αρκετές κακοτεχνίες στο ταρτάν που κάνουν «μπαμ», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. «Δεν θα αντέξει για πολύ, ενώ κανονικά θα έπρεπε να αντέξει για τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια. Με πρόχειρους υπολογισμούς δεν θα έχουμε πίστα στίβου σε τρία χρόνια, θα διαλυθεί».

Στις 4 Ιουνίου θα συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ηγουμενίτσα, ενώ σαν Φιλαθλητικός Σύλλογος θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη και τα Γρεβενά ενώ κάθε σαββατοκύριακο έχουν αγώνες ηλικιακής κατηγορίας από κάθε πρωτάθλημα. «Κάνουμε αγώνες μικρούς, αλλά και πανελλήνιο πρωτάθλημα, και είναι κάποια πολύ μικρά τεχνικά θέματα που μένουν για να κλείσει και αυτό το κεφάλαιο και να φιλοξενήσει η πόλη μας ένα πολύ μεγάλο αγώνα».

Ο στίβος στην περιοχή μας έχει μέλλον όπως φαίνεται καθώς υπάρχουν αθλητές, οι οποίοι φέρνουν πολύ καλά αποτελέσματα και συμμετέχουν στις εθνικές ομάδες. «Κάθε χρόνο χτίζουμε πάνω σε αυτό που έχουμε και κάθε χρόνο πάμε πολύ καλύτερα. Εμείς έχουμε και τη διάθεση και την εμπειρία για να βοηθήσουμε τα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμό και να αναδειχθεί στον στίβο» τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης. Ο ίδιος θέλει να ευχαριστήσει τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε αυτούς και να παροτρύνει τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό γενικότερα και να περνάνε καλά.

Γιάννης Κωσταρέλλας- Θένια Βασιλειάδου www.xronos-kozanis.gr