Ο Χάρης Τσεβεκίδης στο “Χρόνο”: H διασπορά θα είναι ανεξέλεγκτη στην περιοχή αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα πρόληψης και αποφυγής μετάδοσης

2 Min Read

Της Αργυρώς Ξανθοπούλου

Μια δυσάρεστη πρωτιά κατέγραψε την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου η ΠΕ Κοζάνης η οποία κατείχε τα πρωτεία των κρουσμάτων κορωνοϊού. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 21 κρούσματα εκ των οποίων τα 11 καταγράφονταν στον Δήμο Κοζάνης και τα υπόλοιπα 10 στους άλλους δήμους του νομού. Ο αριθμός αυτό θορύβησε τους αρμόδιους με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

- Advertisement -

«Μας ανησυχούν τα αυξημένα κρούσματα και τόσον καιρό το λέμε και το ξαναλέμε πως ο ιός είναι εδώ και δεν έχει φύγει. Συνήθειες και πρακτικές που έπρεπε να αποβάλλουμε λόγω του κορωνοϊού δυστυχώς δεν τις αλλάξαμε με αποτέλεσμα να έχουμε αυτήν την μεγάλη διασπορά» τόνισε μιλώντας στον «Χ» ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χάρης Τσεβεκίδης.

Η ΠΕ Κοζάνης κατέγραψε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων μετά από πολλές εβδομάδες. Το γεγονός αυτό προκάλεσε προβληματισμό και ανησυχία αφού τα 11 από τα 21 κρούσματα που ανακοινώθηκαν προέκυψαν μετά από ιχνηλάτηση.

«Εάν θέλουμε να ξεπεράσουμε με επιτυχία αυτό το πρόβλημα θα πρέπει να επαναφέρουμε στην μνήμη μας πρακτικές που είχαμε υιοθετήσει κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της πανδημίας οι οποίες μας βοήθησαν. Ειδάλλως θα περιμένουμε να ανακοινωθούν μέτρα τύπου Ιωαννίνων και Πάτρας. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει καθολικός περιορισμός κινήσεων η διάδοση και η διασπορά θα είναι ανεξέλεγκτη αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα πρόληψης και αποφυγής μετάδοσης» υπογράμμισε ο κ. Τσεβεκίδης.

 

Μοιραστείτε την είδηση