Ο διεθνολόγος Ν. Παούνης για τη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών

2 Min Read

Στον μεταμοντέρνο ψυχολογικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει η Τουρκία κατά της Ελλάδας εντάσσεται η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και η εξέλιξη αυτής, σύμφωνα με τον διεθνολόγο Νικόλα Παούνη. Ο κ. Παούνης εξηγεί ότι οι κινήσεις αυτές έχουν στόχο και τη δημιουργία φοβικών συνδρόμων στην ελληνική κοινωνία, ώστε να παραιτηθεί ηγεσία και λαός από την υπεράσπιση των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων.
«Με τη χρήση της λεγόμενης ήπιας ισχύος, η Τουρκία επιθυμεί να κερδίσει ανταλλάγματα σε βάρος της Ελλάδος και να ισχυροποιήσει την απόπειρα αμφισβήτησης του status quo» δηλώνει ο διεθνολόγος, ενώ σε ότι αφορά στη σύλληψη των στρατιωτικών αναφέρει ότι «θα είναι μια χρονοβόρα και ψυχοφθόρα διαδικασία για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς».
Σε 20 μέρες ο εισαγγελέας της Αδριανούπολης θα απαγγείλει κατηγορίες εις βάρος των Ελλήνων στρατιωτικών, άμεσως μόλις ολοκληρωθεί και η εξέταση των κινητών τους που έχουν σταλεί στην Άγκυρα για ύποπτο υλικό.
Μέχρι στιγμής το κατηγορητήριο που βαρύνει τους δύο Έλληνες αφορά στην παράνομη είσοδο στην Τουρκία και με βάση αυτό η ποινή θα είναι διετής με τριετή φυλάκιση με δικαίωμα αναστολής. Αν, όμως, στοιχειοθετηθούν κατηγορίες περί κατασκοπείας, τότε δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα και η ποινή φυλάκισης μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 20 έτη.
Μια άλλη εκδοχή που φέρνει στην επιφάνεια ο κ. Παούνης αφορά στην ένταξη του επεισοδίου αυτού στο πλαίσιο της διαδικασίας επαναπροώθησης (push back) προσφύγων σε νησίδες του Έβρου και η οποία εξαγριώνει τους Τούρκους, όπως φαίνεται και από τα δημοσιεύματα σε εφημερίδες όπως η Σαμπάχ.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση