Ο Δήμαρχος Κοζάνης για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής

1 Min Read

Αρνητικός σε κάθε νομική διαδικασία για τη μη τήρηση του νόμου από την κυβέρνηση σχετικά με τη μετεγκατάσταση της Ακρινής, εμφανίστηκε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, ο οποίος τοποθετήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά και το σχετικό αίτημα της Τ.Κ. Ακρινής και της επιστολής που έστειλε στην περιφέρεια η οποία κοινοποιήθηκε και στο Δήμο.

«Δεν υπάρχει καμιά νομική διαδικασία για να προσφύγεις στο δικαστήριο και να υποχρεώσεις μια κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα νόμο», τόνισε ο Δήμαρχος Κοζάνης, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι το αίτημα θα πρέπει να απευθύνεται στον Περιφερειάρχη και αναρωτήθηκε πως μπορεί να προσφύγει εναντίον της κυβέρνηση όταν οι διαδικασίες είναι συγκεκριμένες.

- Advertisement -

«Δεν μου έχει ξανά τύχει κάτι τέτοιο», είπε ο Δήμαρχος σημειώνοντας ότι «στηρίξαμε άλλες νομικές διαδικασίες και προσφυγές που έχει κάνει ο Σύλλογος Περιβάλλοντος, άρα και τρόπο έχουμε και θα το κάνουμε πάλι, αλλά πρέπει να έχουμε καθαρή εικόνα για ότι γίνει. Δεν μας ζητήθηκε μέχρι στιγμής», κατέληξε ο κ. Μαλούτας.

Σε αντίθετη γραμμή ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χάρης Κουζιάκης ο οποίος τόνισε πως υπάρχει νομικό πλαίσιο με το οποίο οι κάτοικοι της Ακρινής μπορούν να διεκδικήσουν ακόμα και αποζημιώσεις.

ΕΡΤ Κοζάνης- Δέσποινα Αμαραντίδου

Μοιραστείτε την είδηση