«Ο Δήμος είναι σε πολύ καλύτερη οικονομική κατάσταση από ότι τον παραλάβαμε» ανέφερε ο Δήμαρχος Κοζάνης στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2018 – Αντιαναπτυξιακό τον χαρακτήρισε η αντιπολίτευση

2 Min Read

Στα 80 εκ.ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του Δήμου Κοζάνης για το 2018, όπως ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης. Την ικανοποίηση του για την πορεία των οικονομικών του Δήμου Κοζάνης εξέφρασε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης ενώ κριτική υπήρξε από τη αντιπολίτευση.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης στην τοποθέτηση του ανέφερε πως «μετά από 3,5 χρόνια στη διακυβέρνηση του Δήμου είμαστε σε θέση να πούμε στους δημότες μας πως ο Δήμος είναι  σε πολύ καλύτερη οικονομική κατάσταση, από ότι τον παραλάβαμε. Οι σχέσεις με την αγορά έχουν βελτιωθεί καθώς δεν υπάρχουν  οφειλές. Παράλληλα έχουμε  μειώσει τις δαπάνες και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουμε με επιπλέον χρήματα τον πολιτισμό και ειδικά τη βιβλιοθήκη που θα ανοίξει φέτος καθώς και τις δομές τις πρόνοιας. Είναι ξεκάθαρο ότι τα οικονομικά του Δήμου τείνουν να γίνουν πολλά υγιή παρά το γεγονός πως σε ένα δύσκολο οικονομικά περιβάλλον καλούμαστε να διαχειριστούμε  παθογένειες δεκαετιών».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Βαλαής που χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ρεαλιστικό, σοβαρότητα και συνέπεια. «Τα τελευταία 7 χρόνια της κρίσης έχουμε υποστεί ως Δήμος υποχρηματοδότηση κατά  60% ενώ φορολογούμαστε επιχειρηματίας. Σε αυτήν την κατάσταση πρέπει να επιτελέσουμε το έργο μας. Έχουμε πετύχει να έχουμε νοικοκυρεμένα οικονομικά, ο Δήμος να μην έχει  οφειλές και να είναι συνεπής σε όλους .Παραμένουμε πιστοί στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου».

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο Κώστας Κυτίδης έκανε λόγο πως ο προϋπολογισμός δεν είναι μόνο ο ισοσκελισμός εσόδων εξόδων αλλά πρέπει να έχει και πολιτική και όχι μόνο λογιστική διάσταση. «Ο προϋπολογισμός δεν απελευθερώνει  δυνάμεις και δεν δίνει προοπτική στο Δήμο» συμπλήρωσε.

«Ο προϋπολογισμός οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια του λαού καθώς ταυτίζεται με τον κρατικό προϋπολογισμό ενώ διαφωνούμε με τις προτεραιότητες» υπογράμμισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Γκουτζηκώστας.

«Για ένα προϋπολογισμό που δεν παράγει πλούτο» σημείωσε ο Κώστας Κύργιας.

 

Μοιραστείτε την είδηση