Ο Δήμος Κοζάνης κινείται… και στα οικονομικά του

2 Min Read

Την Δευτέρα το βράδυ ψηφίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο τον απολογισμό του 2015. Μιας χρονιάς εξαιρετικά δύσκολης, με δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ένα δημοψήφισμα, εφαρμογή των capital controls στο τραπεζικό σύστημα με άμεσες συνέπειες πέραν όλων των άλλων στην πορεία εκτέλεσης των έργων του ΕΣΠΑ που ολοκληρωνόταν το 2015.Σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον και με την χρηματοδότησή του να βαίνει μειούμενη ο Δήμος Κοζάνης κατάφερε και πέτυχε να έχει στον απολογισμό του θετικό πρόσημο. Και μάλιστα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Όταν παραλάβαμε το 2014 βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολλές στρεβλώσεις. Θα μπορούσαμε να τις αναφέρουμε μια μια αλλά η παρελθοντολογία δεν βοηθάει να λυθούν τα προβλήματα, άλλωστε όλα αυτά είναι γνωστά.

- Advertisement -

Από την αρχή θέσαμε ως προτεραιότητα την εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου ενώ ταυτόχρονα επιδιώξαμε την καλύτερη λειτουργία της οικονομικής υπηρεσίας. Έγιναν όλες οι απαραίτητες αλλαγές σε πρόσωπα και σε διαδικασίες ώστε ο Δήμος να μπορεί να εξοικονομήσει πόρους, να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του και να αναπτύξει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους προμηθευτές του και ιδιαίτερα την τοπική αγορά ,να αντιμετωπίζει όλους τους συναλλασσόμενους με ίσους όρους και πρωτίστως να λειτουργεί με όρους απόλυτης διαφάνειας.

Ο Δήμος Κοζάνης σήμερα μετά από δύο χρόνια έχει βελτιώσει την οικονομική του θέση, και αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί με συνέπεια και στόχο το αποτέλεσμά της να είναι επ’ ωφελεία του συνόλου των δημοτών μας

 

Λευτέρης Ιωαννίδης

Δήμαρχος Κοζάνης

 

Μοιραστείτε την είδηση