Ο Δήμος Σερβίων αποκτά το λογότυπό του

2 Min Read

Τη δημιουργία του λογότυπου του Νέου Δήμου Σερβίων ενέκρινε χθες Τρίτη 11 Μαΐου 2021 το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων. Χαρακτηριστικό του η κυρτή γέφυρα, η οποία ως στοιχείο σηματοδοτεί τη σύνδεση των Σερβίων με την ευρύτερη περιοχή.

Το λογότυπο του Νέου Δήμου είναι απλό, σύγχρονο και συμβολίζει την ενότητα, τον σεβασμό και τη δικαιοσύνη. Αποτελείται από δυο γραφικές αποτυπώσεις οι οποίες διακρίνονται από την ίδια σχεδιαστική σημειολογία και διέπονται από τις ίδιες οπτικές συμβάσεις.

- Advertisement -

Η πρώτη αποτύπωση αποτελεί την ταυτότητα του Δήμου Σερβίων ως διοικητική οντότητα. Αποτελεί την «ταυτότητα- υπογραφή» του Δήμου και χρησιμοποιείται στη σήμανση, στην επιστολογραφία, υπογράφοντας όλο το φάσμα των υπηρεσιών του Δήμου.

Η δεύτερη γραφική αποτύπωση αποτελεί την «ταυτότητα προορισμού». Μέσα από τους 4 άξονες: «ΦΥΣΗ & ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ, ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ», ο Δήμος Σερβίων αναπτύσσει την εικόνα και την επικοινωνία του, ως προορισμός με συγκεκριμένη προσφορά σε συγκεκριμένη τυπολογία επισκεπτών. Για κάθε άξονα έχει σχεδιαστεί ένα διακριτό εικονοσύμβολο, ώστε να γίνει πιο εύκολη και αναγνωρίσιμη η επικοινωνία της εικόνας του προορισμού.

Το λογότυπο του Νέου Δήμου Σερβίων σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα εποχή η οποία ανοίγει δρόμους ανάπτυξης ενώνοντας την Ιστορία, τον Πολιτισμό και τη φυσική ομορφιά του τόπου μας.

Μοιραστείτε την είδηση