Ο Δήμος Βελβεντού ζητά την πενθήμερη λειτουργία του καταστήματος της τράπεζας Πειραιώς

3 Min Read

Στις 12 Δεκεμβρίου στο Βελβεντό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρόταση του Δήμου Βελβεντού και με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων των παραγωγικών τάξεων και άλλων με την παρουσία και συμμετοχή του Περιφερειακού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας και Ιωαννίνων της Τράπεζας Πειραιώς κ. Βλανιάδη Ιάκωβου με αίτημα την επαναφορά της πενθήμερης λειτουργίας στο τοπικό κατάστημα της Τράπεζας στο Βελβεντό.
Στη σύσκεψη προήδρευσε ο Δήμαρχος και συμμετείχαν δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Βελβεντού, εκπρόσωποι των Συνεταιρισμών ΑΣΕΠΟΠ και ΔΗΜΗΓΡΑ, του ΤΟΕΒ, του Εμπορικού Συλλόγου Βελβεντού, του Αγροτικού Συλλόγου και του Ορειβατικού Συλλόγου και επιχειρηματίες.
Κοινό αίτημα όλων ήταν η επαναφορά της πενθήμερης λειτουργίας του τοπικού καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς ως της μοναδικής σήμερα λειτουργούσης με κατάστημα τράπεζας στη χωρική αρμοδιότητα του Δήμου Βελβεντού.
Αναφέρθηκαν ως λόγοι αυτής της αναγκαιότητας η καλύτερη εξυπηρέτηση των φορέων και των πολιτών υπό το πρίσμα αφενός μεν του μεγάλου και σεβαστού όγκου συναλλαγών και κινήσεων αφετέρου δε του κοινωνικού προσώπου που κατά κοινή παραδοχή επέδειξε η Τράπεζα από της συστάσεως (της ΑΤΕ αρχικώς το 1986) ως σήμερα.
Ζητήθηκε από τον Περιφ. Διευθυντή και από όλους τους αρμόδιους της Τράπεζας για τη διαμόρφωση νέας απόφασης, να ληφθούν υπόψη οι καταθέσεις του Δήμου, των φορέων και γενικά η κίνηση της Τράπεζας σε συναλλαγές και άλλα τραπεζικά προϊόντα από το ντόπιο δυναμικό και να συνυπολογιστεί και ο όγκος της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης (ΑΤΜ και E-Banking) των πελατών με κατοικία στα όρια του Δήμου Βελβεντού. Επίσης ζητήθηκε η καλύτερη στελέχωση του τοπικού καταστήματος με στόχο την αποφυγή της ταλαιπωρίας λόγω του μήκους της ουράς αναμονής και εξυπηρέτησης των πελατών, πράγμα που θα περιοριστεί δραστικά και πέραν της στελέχωσης με την πενθήμερη λειτουργία του καταστήματος.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής άκουσε με προσοχή τις απόψεις των συμμετεχόντων και δεσμεύτηκε για την περαιτέρω επεξεργασία και προώθησή τους αρμοδίως με διάθεση κατανόησης, συνεργασίας και αλληλοσεβασμού.
Κλείνοντας και εκπροσωπώντας το σύνολο της κοινωνίας του Βελβεντού θέλουμε να υποστηρίξουμε το συγκεκριμένο αίτημα του Δήμου, των φορέων και των πολιτών-πελατών της Τράπεζας και να δηλώσουμε τη διάθεσή μας για κάθε περαιτέρω συνεργασία με τους αρμόδιους της Τράπεζας για την προώθηση και επίλυσή του.

Μοιραστείτε την είδηση