Ο Δήμος Βόϊου καταδικάζει την δηλητηρίαση ζώων

1 Min Read

Με αφορμή πρόσφατα περιστατικά δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων που παρατηρήθηκαν στην πόλη της Σιάτιστας, ο Δήμος Βοΐου καταδικάζει απερίφραστα την ενέργεια αυτή και εκφράζει την έντονη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε δολοφονική ενέργεια απέναντι στα ζώα. Πρόκειται για πράξη ανήθικη και παράνομη και θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου. Αυτές οι πράξεις πλήττουν τον πολιτισμό μας, τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την εικόνα του Δήμου μας γενικότερα.

Τα συνεργεία του Δήμου καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια ώστε να εντοπίσουν όλα τα δηλητηριασμένα ζώα και να τα απομακρύνουν ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος μόλυνσης.

- Advertisement -

Η Δημοτική Αρχή Βοΐου σε συνεργασία και με τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής προσπαθεί να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό.

Υπενθυμίζουμε ότι, τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι & γάτες) προστατεύονται από τον Νόμο (ΦΕΚ.15/2-2-12) και οι δράστες κακοποίησής τους (δηλητηριάσεις, κ.λ.π.) τιμωρούνται με μη εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή (άρθρο 17).

Μοιραστείτε την είδηση