Ο Δρ. Κωνσταντίνος Μπέης μιλά στο kozani.tv για την αρνητική επίδραση της οθόνης στον εγκέφαλο ενός παιδιού και την θετική επίδραση του αθλητισμού στον χαρακτήρα και την ψυχοσύνθεση του

1 Min Read

«Μάστιγα της εποχής που κοντεύει να υποκαταστήσει καθημερινές δραστηριότητες» χαρακτήρισε την ηλεκτρονική οθόνη ο Δρ. Κωνσταντίνος Μπέης, διδάσκων tae-kwon-do στο Τ.Ε.Φ.Α.Α.-Α.Π.Θ. και oμοσπονδιακός προπονητής, μιλώντας στο kozani.tv και στον Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη.

Θύμα, όπως ανέφερε, είναι κυρίως τα παιδιά που απορροφώνται πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη, γεγονός που έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην ψυχολογία, όσο και στην ανάπτυξή τους.

«Πρέπει να μπει ένας φραγμός από τους γονείς, ώστε να υπάρχει ορθολογική χρήση, αλλά και ταυτόχρονα εναλλακτικές δραστηριότητες έξω. Είναι ανάγκη πια τα παιδιά να ασχοληθούν οργανωμένα με το αθλητισμό, ώστε να αντικαταστήσουν το χαμένο χρόνο της εικονικής πραγματικότητας με την πραγματικότητα έξω» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέης.

Ο κ. Μπέης μίλησε σε γονείς και αθλητές στην εκδήλωση που διοργάνωσε το γυμναστήριο FITNESS PLUS στην Κοζάνη το Σάββατο 10 Νοεμβρίου.

Μοιραστείτε την είδηση