Ο εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» στην Κοζάνη

2 Min Read

Mε λαμπρότητα εορτάστηκε η «Ημέρα της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

 Στην Κοζάνη, έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου και Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων & Κοζάνης Παύλου, ενώ στη συνέχεια αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

- Advertisement -

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ. Παύλος, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης κα. Αικατερίνη Δαδαμόγια, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κοζάνης κα. Ευφημία Τσιράκογλου, η Κοσμήτωρ Σχολής Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καθηγήτρια κα. Ανδρονίκη Καταραχιά, ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Χρήστος Ζευκλής, o Διοικητής 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού, Ταξίαρχος κ. Ελευθέριος Πινάκης, ο Αναπληρωτής Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας, Πύραρχος κ. Κωνσταντίνος Μαυροματίδης, πρόεδροι και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων της Αστυνομίας και των συλλόγων αποστράτων Κοζάνης και Εορδαίας, εκπρόσωποι των φορέων, απόστρατοι αστυνομικοί, εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού χώρου, της κοινωνικοπολιτικής ζωής της τοπικής κοινωνίας, καθώς και πολίτες της περιοχής.

Στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με αφορμή τον εορτασμό του Προστάτη του Σώματος και της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» το προσωπικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε ενεργά στην πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 18 έως και 20-10-2022 για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης, προσφέρθηκαν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και φορείς, ως συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου τους, είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, προϊόντα υγιεινής και καθαρισμού.

Μοιραστείτε την είδηση