Ο ΕΟΣ Κοζάνης για το σχέδιο Προβολής του Πεζοπορικού Τουρισμού της Κοζάνης

2 Min Read

Επιστολή προς  τη Διεύθυνση Δασών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με κοινοποίση στο Δήμο Κοζάνης απέστειλε Ο ΕΟΣ Κοζάνης για το σχέδιο Προβολής του Πεζοπορικού Τουρισμού της Κοζάνης, τονίζοντας πως δεν έχει καμιά ενημέρωση παρά το γεγονός πως από την αρχή συμμετείχε στη διαδικασία.

Αναλυτικά:
Αξιότιμοι κύριοι,
Με έκπληξη ενημερωθήκαμε μέσω δελτίου τύπου στα ΜΜΕ της περιοχής πως Προχωρά το σχέδιο Προβολής του Πεζοπορικού Τουρισμού της Κοζάνης, που εκπονεί ο Δήμος σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ ¨Paths of Greece¨!
Μια προσπάθεια που εξ αρχής πιστέψαμε και στηρίξαμε. Μαθαίνουμε πως βρίσκεται σε εξέλιξη σχεδόν εν κρυπτό, αφού όσο και αν θελήσαμε να μάθουμε για την πορεία της δεν καταφέραμε να ενημερωθούμε επίσημα από κανέναν.
Σας δηλώνουμε πως με δυσαρέσκεια αντιμετωπίζουμε την παντελή έλλειψη ενημέρωσης ενώ στο δελτίο τύπου διαβάζουμε πως « από τη Δ/νση Δασών κλήθηκε να γνωμοδοτήσει επί της μελέτης η αρμόδια Συμβουλευτική Επιτροπή Πεζοπορικών – Ορειβατικών Δραστηριοτήτων (ΣΕΠΟΔ) περιοχής ευθύνης Δασαρχείου Κοζάνης, αποτελούμενη από εκπροσώπους του Δασαρχείου Κοζάνης, των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των Ορειβατικών και Κυνηγετικών Συλλόγων ».
Εμείς ως Ορειβατικός Σύνδεσμος δεν γνωρίζουμε καν την ύπαρξή της!
Όσο και αν είμαστε ο αρχαιότερος Ορειβατικός Σύνδεσμος της περιοχής! Από το μακρινό 1931 η ίδρυση μας! Η πεζοπορική και ορειβατική εμπειρία των μελών μας δεν θα ήταν χρήσιμη άραγε στην συγκεκριμένη προσπάθεια?
Η παρουσία μας στα βουνά και οι δράσεις μας είναι γνωστές στο ευρύ κοινό της περιοχής και της υπόλοιπης Ελλάδας εδώ και δεκαετίες.
Διαθέτουμε διάθεση συνεργασίας και προσφοράς την οποία αποδεικνύουμε εμπράκτως με την συνεχή συμμετοχή μας σε κοινές οργανώσεις.
Ζητάμε επίσημη ενημέρωση σύστασης της Συμβουλευτικής Επιτροπής.
Δεν θα θέλαμε η παρούσα επιστολή να σταθεί εμπόδιο στην πορεία εξέλιξης του έργου, για το οποίο επαναλαμβάνουμε την πίστη και στήριξή μας.
Σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για περεταίρω εξέλιξη ώστε να συνδράμουμε σε ότι μπορεί να χρειαστεί.
Σας ευχαριστούμε.

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση