Ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλά από το Στρασβούργο για τις ψεύτικες ειδήσεις και το Σκοπιανό

3 Min Read

Ο «Χρόνος» συνεχίζει την αναδημοσίευση των ανταποκρίσεων της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.kozani.tv και της τηλεόρασης του Flash από το Στρασβούρο με τους απεσταλμένους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη, οι οποίοι με μια σειρά συνεντεύξεων Ελλήνων Ευρωβουλευτών συζητούν διάφορα Ευρωπαϊκά και εθνικά θέματα.
Σήμερα παρουσιάζονται αποσπάσματα της συνέντευξης του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου ο οποίος μιλά για τα fake news (ψεύτικες ειδήσεις), τη δημοσιογραφία και το Σκοπιανό.
Τη θέσπισης μιας ευρωπαϊκής νομοθεσίας που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις αγωγές που στοχεύουν να φιμώσουν και να επηρεάσουν τους ερευνητές δημοσιογράφους και τα ανεξάρτητα ΜΜΕ βαρύνοντάς τους με δυσβάσταχτα νομικά έξοδα ώστε να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις έρευνές τους ζήτησε από την Κομισιόν ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου μαζί με τους Ευρωβουλευτές David Casa (EPP), Ana Gomes (S&D), Monica Macovei (ECR), Maite Pagazaurtundúa (ALDE) και Benedek Jávor (Greens). Ο κ. Κούλογλου δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Τα fake news διαδίδονται κυρίως μέσω του Facebook και πρέπει να κάνουμε κάτι να τα αντιμετωπίσουμε. Έχουμε πάρει πρωτοβουλίες γι αυτό έχουμε οργανώσει ημερίδες και πιστεύω πως αυτά που προωθεί το facebook τώρα για να καταπολεμήσει τις ψεύτικες ειδήσεις είναι υποκριτικά ημίμετρα μιας και ενδιαφέρεται μόνο για «κλικ». Αν για παράδειγμα πω ότι έδωσα μια συνέντευξη στο kozani.tv και στον Flash θα τη δει ένας αριθμός κόσμου. Αν πω ότι οι δημοσιογράφοι που μου πήραν συνέντευξη ήταν γυμνοί θα τη δουν όλοι και κάθε φορά που στο μέλλον θα ψάχνει κάποιος για εμένα ή για εσάς θα βλέπει αυτή την είδηση και μάλιστα θα εμφανίζεται σα να είναι αλήθεια».
Μιλώντας για το Σκοπιανό και το θέμα της ονομασίας ο κ. Κούλογλου κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για έλλειψη ιστορικού φιλότιμου και επέκρινε τη στάση των Μητροπολιτών που αναγάγουν σε μείζον ζήτημα το θέμα προτάσσοντας συλλαλητήρια. Χαρακτηριστικά ο κ. Κούλογλου είπε:
«Οι Μητροπολίτες καταρχήν πρέπει να πάνε στις εκκλησίες τους. Όπως δεν θέλουμε να ανακατευόμαστε στα εσωτερικά τους έτσι και οι Μητροπολίτες θα πρέπει να πάψουν να ανακατεύονται στην πολιτική που είναι θέμα των πολιτών και των ψηφοφόρων να αποφασίσουν. Οι Μητροπολίτες έχουν δικαίωμα να πουν τη γνώμη τους αλλά να μην απαιτούν και να μη προσπαθούν να διαμορφώσουν την εξωτερική πολιτική της χώρας ειδάλλως θα αρχίσουμε και εμείς να απαιτούμε τι απολυτίκια θα ψάλλουν την Κυριακή στις λειτουργίες.
Η συνέντευξη του κ. Κούλογλου θα μεταδοθεί από την εκπομπή KOZANI.TV ONLINE την Κυριακή 28 Ιανουαρίου αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Flash και διαδικτυακά στο www.kozani.tv. Θα προηγηθεί ο πρώτος κύκλος συνεντεύξεων την Κυριακή 21 Ιανουαριου την ίδια ώρα με τον Ανεξάρτητο Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, τον Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη και τον Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κύρτσο.

 

Μοιραστείτε την είδηση