Ο Ευρωβουλευτής του «Ποταμιού» Γιώργος Γραμματικάκης μιλά στο Στρασβούργο στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη

3 Min Read

Με τη δημοσίευση αποσπάσματος της συνέντευξης του Ευρωβουλευτή του «Ποταμιού» Γιώργου Γραμματικάκη κλείνει ο πρώτος κύκλος των δημοσιευμάτων του «Χρόνου» με τις ανταποκρίσεις των απεσταλμένων στο Στρασβούργο Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη.
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Γραμματικάκης μίλησε για την εμπειρία του στην Ευρωβουλή και τις σημαντικές αποφάσεις που λαμβάνονται για το μέλλον των 28 χωρών της Ευρώπης και όχι μόνο. Σχολίασε τη στάση της Ευρώπης στο πως αντιμετωπίζει διάφορα θέματα, αλλά και την κατάσταση της χώρας με την «διαρροή» των νέων, οι οποίοι αναζητούν το μέλλον τους σε άλλες χώρες λόγω της κρίσης. Για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Γραμματικακης ανέφερε τα εξής:
«Πρώτα πρώτα να ζητήσουμε εμείς οι παλαιότεροι που είχαμε ευθύνες σε όλους αυτούς τους νέους που έφυγαν από την Ελλάδα ένα μεγάλο συγνώμη που δεν το κάνουμε! Δεν το κάνουν τα πολιτικά κόμματα, δεν το κάνουν η ελληνικές ηγεσίες. Αυτή η νεολαία δεν φταίει που αναγκάζεται να μεταναστεύσει. Τώρα το τι μπορεί να γίνει, εμένα είναι πάντα ο μεγάλος μου πόνος, ίσως γιατί είχα επαφή πάντα με τη νεολαία, ο μεγάλος μου πόνος είναι ο πόνος των νέων και προσπαθώ στο μέτρο του δυνατού να τους βοηθήσω είτε θεσμικά, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ειδικά προγράμματα όπως το Erasmus, είτε με προσωπικές συμβουλές που τις αποφεύγει κάποιος γιατί δεν θέλει να πάρει την ευθύνη της ζωής τους. Το μόνο που μπορώ να πω και είναι αισιόδοξο είναι ότι η Ελλάδα είχε πάντα ένα κύμα νέων ανθρώπων που έφευγαν αναζητώντας καλύτερη τύχη. Αυτό δεν είναι αναγκαστικά κακό αρκεί η Ελλάδα να βρει τον βηματισμό της και να είμαστε βέβαια ότι σε δέκα σε είκοσι χρόνια αυτοί οι νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν. Αυτή είναι η ευχή και ας επικεντρωθούμε στο να μπορέσει η Ελλάδα να τους δεχτεί πίσω που θα είναι μια πολύτιμη παρουσία για την ίδια αλλά και για τη δική τους τη ζωή των νέων»
Η συνέντευξη του Ευρωβουλευτή του «Ποταμιού» Γιώργου Γραμματικάκη θα προβληθεί την ερχόμενη Κυριακή 28 Ιανουαρίου μαζί με τις συνεντεύξεις των Ευρωβουλευτών Νίκου Χουντή (Λαϊκή Ενότητα), Σωτήρη Ζαριανόπουλου (ΚΚΕ), Νίκου Ανδρουλάκη (Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη) και Στέλιου Κούλογλου (ΣΥΡΙΖΑ). Οι συνεντεύξεις θα προβληθούν αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Flash και διαδικτυακά στην ενημερωτική ιστοσελίδα www.kozani.tv. Να σημειωθεί πως την Κυριακή 21 Ιανουαρίου προβλήθηκαν οι συνεντεύξεις των Ευρωβουλευτών Νότη Μαρια (Ανεξάρτητος), Δημήτρη Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ), Γιώργου Κυρτσου (Νέα Δημοκρατία) οι οποίες θα αναδημοσιευτούν στα φύλλα της εφημερίδας τις επόμενες μέρες.

Μοιραστείτε την είδηση