O Γ. Κασαπίδης για τις εξελίξεις γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη χρήση βίας στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

4 Min Read

Ερωτηθείς σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη συμφωνία των Πρεσπών και τη χρήση βίας στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης δήλωσε:

«Η θλιβερή εικόνα της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτυπώθηκε ακόμη μια φορά στο πρόσφατο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.
Με εντολή της Κυβέρνησης ασκήθηκε αδικαιολόγητη βία από τις δυνάμεις καταστολής εναντίον των διαδηλωτών, οι οποίοι ζητούσαν ειρηνικά την κατάργηση της εν λόγω συμφωνίας.
Ακόμη και η παρείσφρηση στη διαδήλωση των γνωστών αγνώστων κουκουλοφόρων-μπαχαλάκηδων που θέλησαν να αμαυρώσουν την ειρηνική διαδήλωση, δε δικαιολογεί την άσκηση τόσο δραστικών μέτρων καταστολής.
Στη διαδήλωση συμμετείχαν πλέον των 150.000 Ελλήνων, απ’ όλα τα κόμματα και τις ηλικίες. Χιλιάδες οικογένειες με τα παιδιά τους, μικρά και μεγάλα, ηλικιωμένοι, ιερείς και μοναχοί, που σαν απάντηση στα πατριωτικά τους συνθήματα έλαβαν την αδικαιολόγητη και φασιστική βία της Κυβέρνησης.
Ακόμη και σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ήρθε να παραλάβει δύο κυρίες που λιποθύμησαν από τα δακρυγόνα, έξω από το κτίριο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, τα ΜΑΤ δε δίστασαν και έριξαν δακρυγόνα. Στα περιστατικά αυτά ήμουν αυτόπτης μάρτυρας.
Η Κυβέρνηση θα μπορούσε να αποφύγει αυτά τα επεισόδια αλλά μάλλον δεν το ήθελε. Ανέχτηκε μερικές δεκάδες μπαχαλάκηδες να ενεργήσουν ως προβοκάτορες εναντίον των ΜΑΤ για να δοθεί η αφορμή να «χτυπήσουν» τα ΜΑΤ και να διαλύσουν τη διαδήλωση.
Έτσι τα ΜΜΕ θα ασχολούνταν με τα επεισόδια –όπερ και εγένετο- και όχι με το μήνυμα των 150.000 και πλέον συγκεντρωθέντων, αλλά και όλης της Ελλάδας για τη Μακεδονία.
Ήταν το σχέδιο της Κυβέρνησης να διαλύσει τη συγκέντρωση και να αποσιωπηθεί το μήνυμά της.
Να σημειώσουμε ότι δεν ερρίφθησαν βόμβες μολότοφ από τους αντιεξουσιαστές, μεταξύ των οποίων υπήρξαν και λίγοι νέοι με πατριωτικές προθέσεις αλλά με λάθος σκέψη για τις ενέργειες αυτές.
Σε κάθε περίπτωση καταδικάζω απόλυτα τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται.
Η Κυβέρνηση προσπάθησε να δυσφημίσει και να εκφοβίσει τους διαδηλωτές.
Στις σχετικά περιορισμένες προκλήσεις των λίγων μπαχαλάκηδων τα ΜΑΤ απάντησαν με πολλαπλάσια βία κι επιθετικότητα και με ρίψεις δακρυγόνων, καπνογόνων, κροτίδων κρότου-λάμψης.
Αποδέκτες της καταστολής αυτής και μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι και απλοί οικογενειάρχες, οι οποίοι απομακρύνονταν από τη ζώνη των χημικών ψάλλοντας τον Εθνικό μας Ύμνο.
Ο στόχος της Κυβέρνησης εν μέρει επιτεύχθηκε. Οι διαδηλωτές άρχισαν να αποχωρούν ενώ όπως κατήγγειλε δημοσιογράφος από τη Θεσσαλονίκη άντρες των ΜΑΤ έβριζαν με ανθελληνικά συνθήματα Έλληνες διαδηλωτές!!!
Ας τους χαίρονται οι Κυβερνώντες και οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος. Ήδη η εισαγγελέας Θεσσαλονίκης διέταξε τη σύλληψή τους για τη συμπεριφορά αυτή.
Μπορεί οι υπεύθυνοι της Κυβέρνησης να ήθελαν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, όμως αυτό που κατάφεραν είναι ακριβώς το αντίθετο.
Η θέληση όλων των Ελλήνων χαλυβδώθηκε και με πείσμα και ειρηνικό τρόπο θα συνεχίσουμε τη νέα Εθνική Αντίσταση στο συνεχιζόμενο ξεπούλημα των Ιερών και Όσιων της Πατρίδας μας.
Κανένας Έλληνας δεν μπορεί να ανεχτεί παραχώρηση Μακεδονικής Εθνότητας και Γλώσσας αλλά και του ονόματος της Μακεδονίας μας στους Σλάβους και Αλβανούς κατοίκους των Σκοπίων, με σοβαρές και δυσμενείς επιπτώσεις για την Ελλάδα.»

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση