Ο Γιάνης Βαρουφάκης για το «ΜΕΡΑ25» – Συνέντευξη στο Στρασβούργο στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη

2 Min Read

Ένα πλατύ συμφιλιωτικό πανευρωπαϊκό μέτωπο εναντίον της δίχως σύνορα επικυρίαρχης ολιγαρχίας είναι το «ΜΕΡΑ25», το κίνημα του Γιάνη Βαρουφάκη, που θα διεκδικήσει την ψήφο των Ευρωπαίων πολιτών στις ευρωεκλογές του Μαΐου και αμέσως μετά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών στις εθνικές εκλογές.
Ο επικεφαλής του «ΜΕΡΑ25» μίλησε στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη στο Στρασβούργο για τις θέσεις και τις ιδέες του κινήματος, που ιδρύθηκε το 2016 και σταδιακά ίδρυσε κόμματα σε χώρες της Ε.Ε.
«Εκεί που μέχρι πριν λίγα χρόνια βλέπαμε την Ε.Ε. ως μια πηγή λύσεων, σήμερα στη συντριπτική τους πλειονότητα οι Ευρωπαίοι την βλέπουν ως μια πηγή προβλημάτων, λιτότητας, ερημοποίησης περιφερειών, ολόκληρων χωρών. Στο «ΜΕΡΑ25» είμαστε βαθιά ευρωπαϊστές. Πιστεύουμε στην Ευρώπη, αλλά όχι σε αυτή την Ευρώπη. Πιστεύουμε ότι πρέπει να είμαστε σε αυτή την Ευρώπη, αλλά εναντίον αυτών των πολιτικών που ασκεί η Ευρώπη, γιατί στην τελική αυτές οι πολιτικές των κυρίων Γιούνκερ, Ντάϊσελμπλουμ, Ντράγκι κάνουν κακό στην ίδια την Ευρώπη» λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι το «ΜΕΡΑ25» μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα με συγκεκριμένες προτάσεις που είναι ρεαλιστικές και μπορούν να εφαρμοστούν από την επόμενη κιόλας μέρα.
«Μόνο μέσα από τον δημοκρατικό διάλογο και τεχνοκρατικά άρτιες παρεμβάσεις έχουμε ελπίδες να σώσουμε την Ε.Ε. Γιατί η κατάρρευσή της , η συνέχιση αυτής της αποδόμησης θα δημιουργήσει τρομερά θέματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

- Advertisement -

Το «ΜΕΡΑ25» και ο Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασαν στο Στρασβούργο τις βασικές αρχές του κόμματος, παρουσία ενεργών ευρωβουλευτών, Ελλήνων και ξένων, όπως η μέχρι πρότινος ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα που έχει προσχωρήσει στο «ΜΕΡΑ25» και στηρίζει τον Γιάνη Βαρουφάκη.
«Είναι κοινωνικά ανάλγητοι γιατί είναι αναποτελεσματικοί στη διαχείριση. Εμείς ως «ΜΕΡΑ25» έχουμε κατεβάσει πρόγραμμα και ζητούμε να το διαβάσουν όλοι και να μας πουν που σφάλουμε» λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης, απευθυνόμενος στους πολίτες.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση