Ο Γιώργος Κασαπίδης για την Ογκολογική στο Μποδοσάκειο και για τη ΔΕΗ: Να μετατραπεί η περιοχή σε κέντρο  ενεργειακών εξελίξεων

1 Min Read

Στα προβλήματα στην Ογκολογική κλινική του Μποδοσάκειου αλλά και στη ΔΕΗ αναφέρθηκε ο βουλευτής Γ. Κασαπίδης σε συνέντευξη τύπου.

“Για το Ογκολογικό του Μποδοσάκειου, ειχα  επικοινωνία  με το Σύλλογο Καρκινοπαθών Εορδαίας και Δυτικής Μακεδονίας,  και μου με μετέφεραν το οξύτατο πρόβλημα που έχει προκύψει μετά την αποχώρηση των δύο ογκολόγων γιατρών. Παρά τις διαβεβαιώσεις εδώ και ένα χρόνο πως θα καλύπτονταν οι θέσεις, αυτό δεν έγινε. Όλη τη δουλειά κάνει μια επικουρική γιατρός, η οποία υπερβάλλει εαυτόν. Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν οι προσλήψεις. Το έχω θέσει εδώ και ένα χρόνο στον Υπουργό και τότε μου απάντησε πως επίκεινται 2000 προσλήψεις. Ένα χρόνο μετά δεν έχει γίνει τίποτα. Ζητώ επίσπευση των διαδικασιών”.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στη ΔΕΗ ο κ. Κασαπίδης υπογράμμισε πως θα πρέπει “να συνεχίσει να λειτουργεί η επιχείρηση, να μην μειωθούν οι θέσεις εργασίας, να διατηρήσουμε την ενεργειακή μας ταυτότητα, η όποια μείωση λιγνιτικής δραστηριότητας να αποκατασταθεί από άλλες μορφές ενέργειας. Να μετατραπεί η περιοχή από ένα λιγνιτικό ενεργειακό  κέντρο σε ένα κέντρο  ενεργειακών εξελίξεων.  Εκεί μπορεί να συμμετέχει και η ΔΕΗ αλλά και οι ιδιώτες”.

Μοιραστείτε την είδηση