Ο Ηλίας Μιχαηλίδης υποψήφιος με τον Γιώργο Αμανατίδη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

2 Min Read

Ο ιδιαίτερα αγαπητός σε νεανικές και όχι μόνο ηλικίες Ηλίας Μιχαηλίδης ανακοινώθηκε το βράδυ της Πέμπτης ως ένας από τους τριάντα πρώτους υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο «Συμμαχία για την Ανάπτυξη» του Γιώργου Αμανατίδη.

Ο Ηλίας Μιχαηλίδης είναι συνιδιοκτήτης του φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Αιχμή» και διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην εκπαίδευση. Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας και εκλεγμένος στην Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος. Μάλιστα στις τελευταίες εκλογές της ΟΕΦΕ συμμετείχε για πρώτη φορά στην εκλογική διαδικασία εξελέγη δεύτερος σε σταυρούς σε επίπεδο χώρας.

Η υποψηφιότητα του Ηλία Μιχαηλίδη αποτέλεσε έκπληξη, αφού αν και είχε τα «φόντα» δεν θέλησε να συμμετάσχει στις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες, ούτε σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, ούτε στην Βουλή. Ωστόσο, αυτή τη φορά, οι εξελίξεις στην Δυτική Μακεδονία (απολιγνιτοποίηση, ενέργεια, Δίκαιη Μετάβαση, απορροφητικότητα ΕΠΣΑ, επιχειρείν κ.α.) αποτέλεσαν κίνητρο ενεργοποίησης.

Γεννήθηκε στην Κοζάνη και κατάγεται από την Ποντοκώμη και είναι φυσικός με μεταπτυχιακό στην Φυσική Περιβάλλοντος και Ατμόσφαιρας. Ως επιστημονικός συνεργάτης του εργαστηρίου φυσικής της ατμόσφαιρας Α.Π.Θ. έχει εργαστεί σε θέματα διασποράς ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Επαγγελματίας της εκπαίδευσης, συνδιευθύνει φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, Κέντρο Δημιουργικής απασχόλησης Παιδιών και Κέντρο Δια Βίου Μάθησης. Συμμετέχει στα επαγγελματικά συνδικαλιστικά όργανα πρώτου και δεύτερου βαθμού των εκπαιδευτικών φροντιστών. Είναι πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας (Σ.Ε.Φ.ΔΥ.Μ.) και ταμίας του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (Ο.Ε.Φ.Ε). Συνιδρυτής του Ινστιτούτου Δίκαιης Μετάβασης Ελλάδας (JTIG), συμμετέχει σε επιτροπές περιφερειακής ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ειδικότερα για θέματα κατάρτισης και επαγγελματικού προσανατολισμού 

www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση