Ο Καραγκιόζης του Ηλία Ώττα στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

2 Min Read

Λίγα λόγια για το έργο

Πρόκειται για την κλασική παράσταση του θεάτρου σκιών: «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι».

- Advertisement -

Μέσα από το θεατρικό πανί ξαναζωντανεύει ο Μέγας Αλέξανδρος αυτή τη φορά ως ήρωας της ελληνικής λαϊκής μας παράδοσης.

Αντίπαλος του το καταραμένο φίδι, ενσαρκώνει από την άλλη την περιπέτεια στην οποία εμπλέκεται ο καθημερινός άνθρωπος. Είναι όλες αυτές οι ανυπέρβλητες δυσκολίες που χρειάζονται τον ήρωα που με πνεύμα μαχητικότητας και αυταπάρνησης θα δώσει μια μάχη προκειμένου να λυτρώσει την κοινωνία από τα δεινά της.

Ο Καραγκιόζης είναι ο «αφηγητής» αυτής της ιστορίας, ο σύνδεσμος μεταξύ μύθου και πραγματικής περιπέτειας η οποία ξετυλίγεται με χιούμορ και δράση. Είναι όμως και ο ίδιος ένας ήρωας που αν και φοβάται το «θεριό», συμπαραστέκεται στον ήρωα, και αγωνίζεται μαζί του.

Μια διδακτική ιστορία για παιδιά κάθε ηλικίας!

Λίγα λόγια για τον καραγκιοζοπαίκτη Ηλία Ώττα:

Ο Ηλίας είναι 14 χρονών, λάτρης του θεάτρου Σκιών με ταλέντο και δυναμική που την ξεδιπλώνει σε κάθε του παράσταση. Δίνει παραστάσεις ερασιτεχνικά με την υποστήριξη των γονέων του από την ηλικία των 9 ετών σε χώρους πολιτισμού και σχολεία.

 Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Ηλίας δίνει σε κάθε παράσταση την εντύπωση ενός μεστού καλλιτέχνη που υποστηρίζει με ύφος, ήθος και θεατρικότητα την τέχνη που αγαπά και για την οποία νιώθει ήδη το χρέος της συνέχειας της.

Μελετά με πάθος τις παραστάσεις του ελληνικού θεάτρου Σκιών, μαθαίνει από μνήμης παραστάσεις, απομνημονεύει διαλόγους, μιμείται φωνές «παίζοντας διαδραστικά με το παρελθόν» αυτής της σπουδαίας τέχνης προσθέτοντας την προσωπική του αισθητική, το ένστικτο, όπως επίσης και τον αυτοσχεδιασμό, μετέχοντας πάντα στο κλασικό κείμενο «ντύνοντας» τις παραστάσεις με στοιχεία ζωντανής θεατρικής ερμηνείας.

Μοιραστείτε την είδηση