«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι» λένε οι συνταξιούχοι – Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στην κεντρική πλατεία

1 Min Read


Μεγάλη συγκέντρωση συνταξιούχων πολλών κλάδων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 10 Μαΐου στην Κοζάνη. Οι συνταξιούχοι παρουσία των Προέδρων των Ομοσπονδιών τους συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία με αίτημα να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κατρούγκαλου που προβλέπει αλλαγές στα συνταξιοδοτικά.
Οι συνταξιούχοι τόνισαν πως «ο κόμπος έφτασε στο χτένι» και κατήγγειλαν το νέο “σφαγιασμό των συντάξεών” τους με τις μειώσεις της προσωπικής διαφοράς από 1η Ιανουαρίου 2019, ζητώντας την επιστροφή όσων ήδη τους έχουν αφαιρεθεί με τον νόμο Κατρούγκαλου. Επίσης, ζήτησαν να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.
Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη στο Δημαρχείο Κοζάνης με αίτημα την άμεση κατάργηση του 80% επί της αξίας του νερού. Οι συνταξιούχοι επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Βαλαή, ενώ επικαλέστηκαν πρόσφατη ανακοίνωση του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία αναφέρεται πως η διατήρηση του ειδικού τέλους είναι εσφαλμένη και χωρίς νόμιμο έρεισμα, με τον Γ. Βαλαή να παραπέμπει στην απάντηση που έδωσε η επιχείρηση και να απαντά ότι η επιβάρυνση για κάθε νοικοκυριό είναι περίπου 100 ευρώ το χρόνο.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση