Ο Λάζαρος Μαλούτας σε Ακρινή και Πολύμυλο

1 Min Read

Τις Κοινότητες της ευρύτερης περιοχής του Ελλησπόντου και Πολυμύλου επισκέφθηκε ο Συνδυασμός ΕΝΟΤΗΤΑ και ο Λάζαρος Μαλούτας.

Ιδιαίτερα στην Ακρινή η συνάντηση με τους κατοίκους, όπως ήταν φυσικό, επικεντρώθηκε στη μετεγκατάστασή της και στην πρόσφατη ανάκληση της απαλλοτροίωσης που προοιωνίζεται αρνητικές εξελίξεις και προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Ο Λ. Μαλούτας δεσμεύθηκε ότι άμεσα με την ανάληψη καθηκόντων θα απαιτήσει από τον Υπουργό οριστικό πλέον χρονοδιάγραμμα για τη μετεγκατάσταση με ξεκάθαρη λύση.

- Advertisement -

Η σημερινή κατάσταση, τόνισε ο Λ. Μαλούτας, κρατά πολλαπλά όμηρo την Ακρινή, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται δικαιολογημένα για το πάγωμα κάθε είδους υποδομής. Ταυτόχρονα όμως, δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για ολιγωρία από κανένα στην αντιμετώπιση των έντονων περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Συνεχίζοντας επεσήμανε ότι τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθείται με την σχεδιαζόμενη εγκατάλειψη της λιγνιτικής δραστηριότητας και την τραγική κατάσταση της ΔΕΗ.

Στον Πολύμυλο διαβεβαίωσε ότι θα υλοποιήσει την απόφασή του από την περίοδο που διετέλεσε Δήμαρχος, αλλά στη συνέχεια η νυν Δημοτική Αρχή εγκατέλειψε, για ανάπτυξη της Κοινότητας με χαρακτηρισμό ως προϊόντος ΠΟΠ της πατάτας και δημιουργίας θέσεων έκθεσης στα διόδια.

Μοιραστείτε την είδηση