Ο Δήμαρχος Κοζάνης στο δημοτικό συμβούλιο για την Ολύμπου: «Αυτή την απόρριψη την περιμένουμε δύο χρόνια»

3 Min Read

Μια απορριπτική απόφαση που άργησε… δύο χρόνια έγινε γνωστή στο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης που συνεδρίασε τη Δευτέρα. Τα νέα της απόρριψης της πρότασης ανάπλασης της οδού Ολύμπου έφερε στο όργανο η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νούλα Τουμπουλίδου. Η κ. Τουμπουλίδου αναφέρθηκε στους  λόγους που απορρίφθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή  η πρόταση, τονίζοντας πως το τελευταίο δεκαήμερο εντάθηκαν οι προσπάθειες να έρθει στα χέρια της δημοτικής αρχής η απορριπτική απόφαση, ώστε να εξεταστεί τι μπορεί να γίνει είτε στη λογική νέας μελέτης, είτε στη λογική της αξιοποίησης μέρους αυτής και υποβολής της προς χρηματοδότηση από άλλο ταμείο.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πρόταση για την ανάπλαση της οδού Ολύμπου υποβλήθηκε στις 10 Ιανουαρίου του 2019 και δύο ήταν τα κρίσιμα σημεία που όρισαν την τύχη της. Η κυκλοφοριακή μελέτη και τα έργα της ΔΕΥΑΚ που περιλάμβανε.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την κυκλοφοριακή μελέτη, είχε γίνει κατάθεσή της για έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, ενώ ακολούθησαν τουλάχιστον τέσσερις ατελέσφορες συμπληρωματικές διαδικασίες από την πλευρά του Δήμου, προκειμένου να καμφθούν προβληματισμοί και αντιρρήσεις. Το αποτέλεσμα ήταν η οριστική απόρριψη στις 13 Νοεμβρίου του 2019.

Σε ό,τι δε αφορά στο κομμάτι των έργων της ΔΕΥΑΚ ήταν γνωστό από την υποβολή της πρότασης πως τα συγκεκριμένα έργα δεν ήταν επιλέξιμα και μεγάλο μέρος αυτών θα έπρεπε να καλυφθούν από το Δήμο Κοζάνης.

Οι ενστάσεις ήταν εδώ και καιρό γνωστές και καταγεγραμμένες, αλλά η διαχειριστική αρχή δεν είχε προχωρήσει σε επίσημη απόφαση απόρριψης. Αυτό έγινε μετά από αίτημα του Δήμου Κοζάνης την προηγούμενη εβδομάδα.

Μετά από ερώτηση του κ. Κουζιάκη για το γιατί μεσολάβησε τόσος χρόνος για απορριφθεί επίσημα η πρόταση και αν αυτό επηρέασε στο να ενταχθεί σε κάποια άλλη πρόσκληση, η κ. Τουμπουλίδου απάντησε πως η ίδια δεν γνωρίζει το λόγο της καθυστέρησης και πως δεν είναι σε θέση να τον εικάσει.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης από την μεριά του απάντησε πως είναι προφανής δυσλειτουργία της διαχειριστικής αρχής, ενώ ήταν μια αναμενόμενη απόρριψη. «Δυστυχώς η περίοδος είναι τέτοια που δεν “έτρεξε” άλλο μέσο, όπου θα μπορούσαμε να υποβάλουμε την πρόταση, αλλά σε κάθε περίπτωση θα μας βοηθούσε απεριόριστα να είχαμε την απόρριψη για να δούμε τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε ώστε να διαμορφώσουμε εναλλακτική πρόταση» κατέληξε ο κ. Μαλούτας.

Θένια Βασιλειάδου xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση