Ο Μακεδονικός Φούφα είναι ο μεγάλος πρωταθλητής της Α’ Ερασιτεχνικής της ΕΠΣ Κοζάνης

3 Min Read

Ο Μακεδονικός Φούφα έκοψε πρώτος το νήμα στην Α’ ερασιτεχνική κατηγορία της ΕΠΣ Κοζάνης και θα διεκδικήσει την άνοδο του στη Γ’ Εθνική κατηγορία, μέσω των αγώνων μπαράζ που αναμένεται να αρχίσουν σε δύο εβδομάδες.

Η τελευταία αγωνιστική ήταν πλούσια σε γκολ και φάσεις, καθώς μπήκαν 28 γκολ σε 5 αγώνες, με όλες τις ομάδες να τα δίνουν όλα και να κλείνουν αυτή την αγωνιστική σεζόν με ψηλά το κεφάλι.

Ο Τιτάν Σερβίων, αν και πάλεψε, δεν κατάφερε να κόψει βαθμούς από τον Μακεδονικό Φούφα και το ματς έληξε 1-2. Ο Αλιάκμων Αιανής πάλεψε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, κερδίζοντας με 4-0 τον Π.Α.Ο. Κοίλων και κατέχει επάξια τη δεύτερη θέση με μόλις ένα βαθμό διαφορά από τον πρωτοπόρο.

 

Ο κυπελλούχος Εορδαϊκός «διέλυσε» το Μακεδονικό Κοζάνης στην έδρα του, με 2-9 σε ένα ματς με πολλή δράση, πολλές φάσεις και πολλά γκολ και παρέμεινε στην Τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας έφυγε με το «διπλό» από το Βελβεντό με 2-5, ενώ ο Μακεδονικός Σιάτιστας κέρδισε με 3-0 την Α.Ε. Κοζάνης.

Έχουν ήδη υποβιβαστεί, καθώς έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βοΐου και η Γαλατινή που μαζί με το Βέρμιο Καρυοχωρίου θα αγωνίζονται στη Β’ ερασιτεχνική κατηγορία της ΕΠΣ Κοζάνης από την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Το Βελβεντό από την άλλη, που τερμάτισε τρίτο από το τέλος, θα πρέπει να περιμένει για να δει που θα αγωνίζεται από την επόμενη σεζόν, καθώς αν ο Μακεδονικός Φούφα ανέβει στη Γ’ Εθνική, το Βελβεντό θα παραμείνει στην κατηγορία, ενώ αν ο Φούφας χάσει το χρυσό εισιτήριο θα το χάσει μαζί του και το Βελβεντό.

30η αγωνιστική

  • Μακεδονικός Σιάτιστας – Α.Ε. Κοζάνης 3-0
  • Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βοϊου – Δόξα Βερμίου Πύργων 0-3 (Α.Α.)
  • Τιτάν Σερβίων – Μακεδονικός Φούφα 1-2
  • Αλιάκμων Αιανής – Π.Α.Ο. Κοίλων 4-0
  • Γαλατινή – Α.Ο. Κρόκου 0-3 (Α.Α.)
  • Μακεδονικός Κοζάνης – Φ.Σ. Εορδαϊκός  2-9 
  • Βελβεντό – Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας  2-5

Ρεπό: Ατρόμητος Πτολεμαϊδας

Τελική βαθμολογία Α’ κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης

1 Μακεδονικός Φούφα 76
2 Αλιάκμων Αιανής 75
3 Φ.Σ. Εορδαϊκός 71
4 Τιτάν Σερβίων 58
5 Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας 47
6 Α.Ε. Κοζάνης 44
7 Μακεδονικός Σιάτιστας 43
8 Π.Α.Ο. Κοίλων 40
9 Α.Ο. Κρόκου 31
10 Ατρόμητος Πτολεμαϊδας 30
11 Μακεδονικός Κοζάνης 26
12 Δόξα Βερμίου Πύργων 26
13 Βελβεντό 23
14 Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βοΐου 3
15 Γαλατινή 0

 

Θένια Βασιλειάδου www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση