Ο Μιχάλης Παρμάκης τρέχει για την “Ηλιαχτίδα”!

2 Min Read

Η ενίσχυση του Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» έχει κινητοποιήσει την τοπική κοινωνία της Κοζάνης, με τους ερασιτέχνες δρομείς, αθλητές, συλλόγους, ομάδες και επαγγελματίες της πόλης να….προθερμαίνονται για τους αγώνες των Βίκος Street Relays στις 22 Μαΐου. Ξεχωριστή συμμετοχή στην τέταρτη στάση της διοργάνωσης θα είναι εκείνη του Μιχάλη Παρμάκη ο οποίος θα έχει δίπλα του τον γιο του, Γιώργο!

Με καταγωγή από τη Νέα Χαραυγή Κοζάνης ο 32χρονος δρομέας αποτελεί έναν από τους κορυφαίους μαραθωνοδρόμους της χώρας μας. Οι αμέτρητες διακρίσεις του έχουν προσφέρει σημαντικές στιγμές υπερηφάνειας στους συντοπίτες του και σε όλους τους Έλληνες. Μεταξύ άλλων ο Παρμάκης έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδας στον μαραθώνιο το 2010 και το 2012, πρωταθλητής στον ημιμαραθώνιο το 2014 και το 2015 και κατέχει την τέταρτη καλύτερη ελληνική επίδοση όλων των εποχών στον μαραθώνιο της Αθήνας! Παράλληλα το 2:18.38 που σημείωσε το 2011 στο Βερολίνο αποτελεί τον 19ο καλύτερο χρόνο που έγινε από Έλληνα αθλητή σε οποιαδήποτε διαδρομή μαραθωνίου.

Μετά από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, ο Παρμάκης είναι πιο δυνατός από ποτέ στέλνοντας το δικό του μήνυμα με αφορμή τη συμμετοχή του στα Street Relays: «Δεν πρέπει να το βάζουμε ποτέ κάτω. Ο,τι δυσκολίες και αν αντιμετωπίζουμε είτε είναι οικονομικές είτε αφορούν την υγεία μας πρέπει πάντα να κάνουμε θετικές σκέψεις. Εμένα αυτό που με στήριξε ήταν το τρέξιμο. Ο αθλητισμός μάς προσφέρει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να ξεπερνάμε τις δυσκολίες». Στα Street Relays ο Παρμάκης θα συμμετάσχει στον αγώνα 2×5000χλμ. με τον πολύ καλό του φίλο και αθλητή Χρήστο Νιόπλια.

Μοιραστείτε την είδηση