Ο Ν. Ανδρουλάκης επανέρχεται: «Ένα δις ευρώ έχασε η Δυτική Μακεδονία από το Ταμείο Εκσυγχρονισμού» – Τι απαντά ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Ιωαννίδης

2 Min Read

Επανήλθε στο θέμα της απώλειας πόρων της Δυτικής Μακεδονίας από το Ταμείο Εκσυγχρονισμού, ο Ευρωβουλευτής των Ευρωσοσιαλιστών Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Στρασβούργο στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη.
Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για παραλείψεις της κυβέρνησης και μιλώντας για τον δήμαρχο Κοζάνης είπε πως διαβάζει με λάθος τρόπο την πραγματικότητα. Στις δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη απάντησε ο Λευτέρης Ιωαννίδης, καλώντας τον να είναι «πιο προσεκτικός».
Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε πως η Πτολεμαϊδα και η Μεγαλόπολη έχασαν περίπου 1 δις ευρώ από το Ταμείο Εκσυγχρονισμού, ενώ τόνισε για ακόμη μια φορά ότι λόγω παραλείψεων της κυβέρνησης και των εμπλεκόμενων διαβάστηκε με λάθος τρόπο η πραγματικότητα, στερώντας κονδύλια από τις δύο περιοχές.

«Έχει ευθύνη γι’ αυτό η κυβέρνηση και όσοι διάβασαν με λάθος τρόπο την πραγματικότητα» είπε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ χαρακτηριστικά.
Ο κ. Ανδρουλάκης είχε θέσει για πρώτη φορά το ζήτημα απώλειας πόρων τον Ιανουάριο του 2018. Οι δηλώσεις του τότε είχαν προκαλέσει τότε την αντίδραση της WWF και του δημάρχου Κοζάνης, με τον κ. Ιωαννίδη να αμφισβητεί και τώρα την ακρίβεια των νέων δηλώσεων.
«Το σύνολο του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης ήταν περί τα 4-5 δις για όλη την Ευρώπη. Άρα η αναφορά σε ένα δις είναι έωλη και αναμένω να δω πως τεκμηριώνεται. Αυτό που επισημάναμε στον κ. Ανδρουλάκη είναι ότι άλλα λέμε εδώ και άλλα εκεί.
Εκείνος μιλούσε για την τροποποίηση του 10γ που αφορά στα δωρεάν δικαιώματα εκπομπών διοξειδίου άνθρακα στη ΔΕΗ, τα οποία σε μια άλλη κουβέντα τα απαρνήθηκε. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε εμείς για να αναδείξουμε την ανάγκη της δίκαιης μετάβασης και της ανάγκης υποστήριξης είναι μια διαδικασία δυναμική και έχουμε μπροστά μας πολλές ευκαιρίες» απάντησε ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση