O νέος Πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Γιάννης Μητλιάγκας στο “Χρόνο” για την επόμενη μέρα

4 Min Read

Ο Γιάννης Μητλιάγκας είναι από την περασμένη Τετάρτη νέος πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης, μετά την παραίτηση από τη θέση αυτή του Νίκου Σαρρή και όσα προηγήθηκαν με την τροπολογία που έφερε το υπουργείο ανάπτυξης.

Στην εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με την ΕΡΤ Κοζάνης, συμμετείχαν μόνο τα 12 από τα 21 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς τα εννέα μέλη της παράταξης «Σύγχρονο Επιμελητήριο», με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι δεν έγινε δεκτή η πρόταση αναβολής κατά μία και μόνο ημέρα της εκλογικής διαδικασίας, τονίζοντας πως «αποδεδειγμένα υπήρχαν προσωπικές υποχρεώσεις και ζητήματα πέντε μελών του Διοικητικού Συμβουλίου». Μάλιστα, καταλογίζουν στους άλλους δύο συνδυασμούς, που εκπροσωπούνται στο Διοικητικό Συμβούλιο, «δείγμα της αγωνίας τους να προλάβουν την κατάληψη θέσεων κάτι που από την αρχή της θητείας αποτελούσε και τον μοναδικό τους στόχο».

- Advertisement -

Ευκαιρία αλλά και πρόκληση λέει ο νέος πρόεδρος

Ευκαιρία, αλλά και πρόκληση χαρακτήρισε ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης Γιάννης Μητλιάγκας την εναπομείνασα θητεία με την ανάληψη της προεδρίας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.

«Είναι μια κρίσιμη περίοδος. Covid-19, απολιγνιτοποίηση και μια μακροχρόνια οικονομική κρίση. Υπάρχουν δύο βασικά χαρακτηριστικά. Αυτά της εθνικής οικονομικής κρίσης, μιας κρίσης που έχει ενταθεί και διαμορφωθεί μέσα από την πανδημία και τις επιπτώσεις που έχει σε πολλούς κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας και ταυτόχρονα η τοπική πρόκληση που αφορά καθαρά την πορεία της περιοχής και του επιχειρείν στο νέο περιβάλλον της απολιγνιτοποίησης».

Ο κ. Μητλιάγκας απαντώντας για το σχέδιο της επόμενης μέρας για το ΕΒΕ τόνισε πως «δεν θα πατούσα στέρεα στα πόδια μου εάν δεν είχα ήδη τον σχεδιασμό για την επόμενη μέρα. Εξαιτίας της υποψηφιότητάς μου, αλλά και της θέσης μου ως γενικός γραμματέας του επιμελητηρίου ο σχεδιασμός προφανώς υπάρχει και έχει αντανάκλαση τόσο στο εσωτερικό του επιμελητηρίου, όσο και στο κομμάτι της εξωστρέφειας, της έξωθεν μαρτυρίας”.

Στόχοι του νέου προέδρου είναι η ανατροπή του αρνητικού -όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε-κλίματος μεταξύ των επιχειρηματιών και ΕΒΕ, αλλά και η επαναλειτουργία του Εκθεσιακού κέντρου Κοίλων.

«Ας μη κρυβόμαστε, η πλειοψηφία των επιχειρηματιών – πολιτών θεωρεί το Επιμελητήριο ως έναν καταναγκαστικό οργανισμό, ο οποίος απλά εισπράττει.
«Αν μπορώ να συμβάλλω έστω και λίγο ώστε να αλλάξει αυτή η τάση θα ήμουν ευχαριστημένος» αναφέρει, ενώ για την τύχη του εκθεσιακού επισημαίνει πως «το χρόνιο πρόβλημα του ως γενικότερη διαχείριση όχι ως φορέα διαχείρισης αποτελεί ένα ανοιχτό θέμα που χρήζει επίλυσης και αξιοποίησης μιας λιμνάζουσας περιουσίας».

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συγκροτηθεί η νέα διοικητική επιτροπή καθώς θα υπάρξει ανασύνθεση.

«Η διοίκηση, οι υπάλληλοι και το σύνολο του διοικητικού συμβουλίου θέλουμε να βάλουμε τις προτεραιότητες για την επόμενη μέρα και να λυθούν τρέχοντα θέματα που αφορούν τον προϋπολογισμό και τις βασικές λειτουργίες του ΕΒΕ γιατί υπήρχαν κάποιες δυσχέρειες το προηγούμενο διάστημα. Μαζί λοιπόν με τα βασικά αναπτυξιακά θέματα- προκλήσεις που έχουν να κάνουν με τη φυσική μας συμμαχία με την Περιφέρεια και την πίεση για την επαναφορά του χώρου του Εκθεσιακού σε έναν λειτουργικό και πολυλειτουργικό χώρο θα σηματοδοτήσουμε την νέα εποχή για την περιοχή και το επιχειρείν».

Ο Γιάννης Μητλιάγκας ολοκληρώνοντας τόνισε πως «είναι μια ευκαιρία και παράλληλα μια πρόκληση να κριθούμε σε αυτόν τον ενάμιση χρόνο θητείας. Είναι ένας επαρκής χρόνος για να αφήσουμε το στίγμα και την αντίληψή μας για το προς τα που πως πρέπει να κατευθυνθούν τα πράγματα στο ΕΒΕ και επιθυμούμε να κριθούμε γι’ αυτό».

 

Αργυρώ Ξανθοπούλου

Μοιραστείτε την είδηση