Ο νέος σταθμός μέτρησης των ρύπων στην οδό Αριστοτέλους

1 Min Read

 

Μετά απο 27 χρόνια μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ο σταθμός του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην πλατεία Αριστοτέλους αντικαταστάθηκε. Απο το πρωί της Παρασκευής στην Αριστοτέλους βρίσκεται ο νέος σταθμός που θα αντικαταστήσει το παλιό σε λίγες μέρες που θα ολοκληρωθούν οι εργασίες ρύθμισης των μηχανημάτων.

“Ο συγκεκριμένος σταθμός που είναι απο τους μακροβιότερους του είδους του, αγοράστηκε το 1989 και αφού μέτρησε, καλύπτοντας εξειδικευμένες ερευνητικές ανάγκες του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, στη συνέχεια το 1995 εγκαταστάθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους. Εξασφάλισε χρονοσειρά δεδομένων που είναι αυτή καθεαυτή πολύτιμη” τονίζει ο καθηγητής Σάκης Τριανταφύλλου.

Ο νέος σύγχρονος σταθμός αγοράστηκε από το δήμο Κοζάνης, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που υπογράφτηκε με το ίδρυμα. Ο σταθμός θα μετράει όλους τους αέριους ρύπους, όπως υδρογονάνθρακες, βενζόλιο και υδράργυρο.

“Σε μια επόμενη φάση στο πλαίσιο της εβδομάδας κινητικότητας θα κάνουμε δράση με το ΤΕΙ που θα μετρήσουμε τη ρύπανση και θα δίνουμε τα αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο, ενώ στο επόμενο διάστημα θα τοποθετηθεί οθόνη σε κεντρικό σημείο, στην οποία ο δημότης θα βλέπει τι γίνεται με την ποιότητα του αέρα” τόνισε η Αντιδήμαρχος Ελένη Τασοπούλου.

 

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση