Τον Ρουβίκωνα διέβη ο Παύλος Ταγτεβερενίδης

2 Min Read

Υποψήφιος με τον Γιώργο Κασαπίδη

Μ’ έναν ευφυή τρόπο ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας Παύλος Ταγτεβερενίδης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στο πλευρό του Γιώργου Κασαπίδη. Συγκεκριμένα, με την παρακάτω ιστορία:

«Ο Ρουβίκων ήταν ένας πολύ μικρός ποταμός στη Βόρεια Ιταλία που χυνόταν στην Αδριατική, ονομάστηκε έτσι από το λατινικό rubeus ( = κόκκινος) λόγω του νερού που έπαιρνε κοκκινωπούς χρωματισμούς από τις συνεχείς αποθέσεις λάσπης. Έμεινε στην ιστορία το 49 προ Χριστού, όταν ο σπουδαίος Ιούλιος Καίσαρας επιστρέφοντας περήφανος νικητής από τη Γαλατία δε διέλυσε τον στρατό του, όπως όφειλε, στο ύψος του συγκεκριμένου ποταμού, αλλά συνέχισε ακάθεκτος εγκαινιάζοντας ουσιαστικά έναν σκληρό εμφύλιο πόλεμο με την επίσημη εξουσία της Ρώμης.

Σήμερα, 2072 μόλις χρόνια αργότερα, οι ομοιότητές μου με τον Καίσαρα είναι ανύπαρκτες, δε διαθέτω ούτε μία στρατιωτική περγαμηνή, αλλά διέβην τον “Ρουβίκωνα” των εκλογικών αναμετρήσεων ανακοινώνοντας την κάθοδό μου στις περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου με τον συνδυασμό “Πορεία Δημιουργίας” του νυν Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη!

Υ.Γ. Αν θέλετε άλλη γνωστή φράση αντλημένη από τη συγκεκριμένη ιστορία, πηγαίνουμε στο πασίγνωστο “Ο κύβος ερρίφθη” (alea iacta est), που αναφώνησε τότε ο Πομπήιος, ο αντίπαλος του Καίσαρα, όταν κατάλαβε τη σύγκρουση που ερχόταν: διαλέγετε και παίρνετε!».

Ο Παύλος Ταγτεβερενίδης ανήκει στην τάξη των εκπαιδευτικών, οι οποίοι δεν σταματούν ποτέ να προσπαθούν για το καλύτερο, ανοίγοντας δρόμο στους μαθητές τους, πάντα μέσα από το προσωπικό του παράδειγμα.

Μοιραστείτε την είδηση