Ο Περιφερειάρχης Γ. Κασαπίδης και ο Πρόεδρος του Μαμάτσειου Στ. Γκανάτσιος για την επέκταση του νοσοκομείου

2 Min Read

Εγκρίθηκε από την αρμόδια υπηρεσία της 3ης ΥΠΕ η απόφαση για την εκπόνηση μελέτης και υλοποίησης της προσθήκης νέα Πτέρυγας χειρουργικού και Παθολογικού τομέα στο ‘‘Μαμάτσειο’’ Νοσοκομείο Κοζάνης. Το ύψος της μελέτης ανέρχεται σε 3,8εκ. ευρώ και ο εκτιμώμενος προυπολογισμός του έργου σε 12,5εκ. ευρώ.
Η μελέτη και το έργο θα δημοπρατηθούν μετά την ένταξη τους στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.
Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης έκανε λόγο για μια ιδιαίτερα ευχάριστη εξέλιξη, καθώς η διαδικασία είχε κολλήσει περίπου για 2 χρόνια με ευθύνη του πρώην Υπουργού Υγείας. «Μετά από επίπονες και οργανωμένες προσπάθειες, που καταβάλλαμε ως νέα Περιφερειακή Αρχή, καταφέραμε το αποτέλεσμα αυτό, που είναι σημαντικό για την πόλη της Κοζάνης, δεδομένου οτι θα υπάρχει χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα. Σύντομα η Κοζάνη θα έχει σύγχρονες υποδομές, που τις έχει τόσο πολύ ανάγκη».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Στέργιος Γκανάτσιος τόνισε πως «έλαβε τέλος μια ιστορία, που διαρκεί από το 2005. Από σήμερα, μπορούμε να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες, για την επέκταση του νοσοκομείου. Ήταν μια διαδικασία, που είχε σταματήσει από τον Αύγουστο του 2018 και ουσιαστικά είχε ακυρωθεί. Ξεκινήσαμε και πάλι τη διαδικασία το Νοέμβριο, με το βουλευτή Γ. Αμανατίδη, που έθεσε στον διοικητή της 3ης ΥΠΕ το θέμα. Ο Διοικητής κ. Μπογιατζίδης έστειλε το αίτημα στο Υπουργείο και στις 19 Δεκεμβρίου 2019 είχαμε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας παρουσία του Περιφερειάρχη Γ.Κασαπίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Ηλ. Τοπαλίδη, όπου και του θέσαμε το θέμα. Εκεί ο Υπουργός μας υποσχέθηκε πως θα κάνει δεκτό το αίτημα για την επέκταση. Έτσι εγκρίθηκε η σκοπιμότητα της μελέτης και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την διαδικασία του διαγωνισμού».

Μοιραστείτε την είδηση