Ο Πέτρος Δουρδουμπάκης στο ΚαΦεΛαΦαμ την Τετάρτη 26 Απριλίου

2 Min Read

Ο Πέτρος Δουρδουμπάκης στο ΚαΦεΛαΦαμ την Τετάρτη 26 Απριλίου, στις 20:00, για μία μοναδική παράσταση

Ο τραγουδοποιός των επιτυχιών «Τυφλές ελπίδες» , «Μην σταματάς», Κόκκινο Κρασί , Ταξιδιάρικο Πουλί και άλλα..

- Advertisement -

Θα παρουσιάσει στο ΚαΦεΛαΦαμ, τα 7 νέα τραγούδια από την επερχόμενη δισκογραφική του δουλειά αλλά και μια επιλογή από όλη την μουσική του πορεία.

Μαζί με τον Πέτρο θα τραγουδήσει και θα παίξει ο Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος.

Βιογραφία

Σπούδασε υποκριτική στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη (1979-1982) και παράλληλα έκανε μαθήματα δυτικής αρμονίας με τον Δημήτρη Λιωνή και πιάνο με τον Άλεξ Τουρνάισεν και τη Νέλλη Σεμιτέκολο, ενώ μάθαινε ξένα κυρίως τραγούδια στην κιθάρα.

Στη σχολή του θεάτρου έγραψε τις πρώτες του μουσικές για σκηνές από κλασικά θεατρικά έργα, όπως “Ο κύκλος με την κιμωλία” του Μπέρτολτ Μπρεχτ, “Αχαρνής” και “Εκκλησιάζουσες” του Αριστοφάνη καθώς και για έργα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη κ.α.

Συνεργάστηκε με τον Μάνο Χατζιδάκη (στην «Πορνογραφία»), με τον Γιάννη Τσαρούχη (στις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, στην «Τύχη της Μαρούλας» και σε άλλες παραστάσεις) και με τη Μαρία Ρεζάν στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Σαν συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής έχει στο ενεργητικό του εννιά δισκογραφικές δουλειές και αρκετές επιτυχίες.

Συμμετείχε στους Α΄ και Β΄ Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού στην Κέρκυρα το 1981 και το 1982.

Εμφανίστηκε σε συναυλίες στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας. Έχει συνεργαστεί με τραγουδιστές όπως οι Γλυκερία, Βασίλης Λέκκας, Μελίνα Κανά, Παντελής Θαλασσινός, Ελένη Λεγάκη, Παντελής Θεοχαρίδης και άλλοι.

Κάποια τραγούδια του έχουν ξεχωρίσει ιδιαίτερα, όπως τα «Μη σταματάς», «Κόκκινο κρασί», «Τυφλές ελπίδες», «Ό,τι άναψε, θα σβήσει» και «Τι να πιστέψω».

Μοιραστείτε την είδηση