Ο Πιτ και ο Δράκος του & «Ο Λογιστής” σε πρώτη προβολή στο “Ολύμπιον”

3 Min Read

Με δύο ταινίες για όλη την οικογένεια και σε πρώτη προβολή και για δεύτερη εβδομάδα το “Inferno”, πάντα με τέλεια ψηφιακή εικόνα και ήχο, συνεχίζεται το πρόγραμμα του Κινηματογράφου «Ολύμπιον». Ειδικότερα, από την Πέμπτη 20 έως την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, θα προβάλλονται: «Ο Πιτ και ο Δράκος του» σε μια προβολή 7 το απόγευμα και η περιπέτεια «Ο Λογιστής» στις 7 και στις 10. Σε βραδινή προβολή 10 μ.μ. συνεχίζεται και το “Ιnferno”.

Ο Λογιστής (“The Accountant”)

- Advertisement -

Ο Κρίστιαν Γουλφ είναι ένας εξαιρετικός μαθηματικός που τα πηγαίνει καλύτερα με τους αριθμούς παρά με τους ανθρώπους. Διατηρώντας ως βιτρίνα ένα συνοικιακό λογιστικό γραφείο, ο Κρίστιαν κρατάει τα βιβλία κάποιων εξαιρετικά επικίνδυνων εγκληματικών οργανώσεων. Την ίδια περίοδο που η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, με επικεφαλής τον Ρέι Κινγκ, αρχίζει να σφίγγει τον κλοιό, ο Κρίστιαν αναλαμβάνει τα βιβλία ενός νομοταγούς πελάτη: μιας εταιρείας ρομποτικής, της οποίας μια λογιστική υπάλληλος ανακάλυψε μια λογιστική απόκλιση εκατομμυρίων δολαρίων. Όσο ο Κρίστιαν έρχεται πιο κοντά στην αλήθεια, τόσο ο αριθμός των πτωμάτων αρχίζει να ανεβαίνει.
Σκηνοθεσία: Γκάβιν Ο΄ Κόνορ

Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Τζέι Κέι Σίμονς, Τζον Μπέρνβαλ, Άννα Κέντρι

Ο Πιτ και ο Δράκος του»

Ο ξυλογλύπτης κ. Μίτσαμ μαγεύει τα παιδιά μιας ήσυχης κωμόπολης, διηγούμενος παραμύθια με πρωταγωνιστή έναν δράκο που ζει στο δάσος. Ο Πιτ είναι ένα μυστηριώδες δεκάχρονο αγόρι χωρίς οικογένεια και σπίτι. Υποστηρίζει ότι ζει στο δάσος με έναν τεράστιο, πράσινο δράκο με το όνομα Έλιοτ. Το πιο παράξενο σε όλη την ιστορία είναι ότι ο δράκος αυτός μοιάζει πολύ με το δράκο στις διηγήσεις του κ. Μίτσαμ…
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λόουερι

Inferno

Ψάξε και θα βρεις.
Αυτή η φράση επιστρέφει διαρκώς, σαν ηχώ, στο μυαλό του διάσημου καθηγητή του Χάρβαρντ Ρόμπερτ Λάνγκτον, ο οποίος ξυπνά σε ένα θάλαμο νοσοκομείου, ανήμπορος να θυμηθεί πώς ακριβώς κατέληξε εκεί. Ούτε μπορεί να καταλάβει πώς βρέθηκε στο σακάκι του ένα μυστηριώδες, μακάβριο αντικείμενο.
Έπειτα από μια επίθεση εναντίον του, ο Λάνγκτον και η νεαρή γιατρός Σιένα Μπρουκς μπλέκουν σε μια ανελέητη καταδίωξη στους δρόμους της Φλωρεντίας. Ο Λάνγκτον όμως γνωρίζει τα κρυφά περάσματα και τα αρχαία μυστικά της πόλης και αυτή είναι η μόνη ελπίδα να ξεφύγουν από τους άγνωστους διώκτες τους.
Με οδηγό στίχους από τη Θεία Κωμωδία του Δάντη, ο Λάνγκτον και η Σιένα πρέπει να αποκρυπτογραφήσουν μια σειρά από κώδικες που κρύβονται σε περίφημα αναγεννησιακά έργα τέχνης – γλυπτά, πίνακες και κτίρια. Μόνο με τον τρόπο αυτόν μπορούν να βρουν τις απαντήσεις σε ένα γρίφο που ίσως τους βοηθήσει να σώσουν τον κόσμο από μια τρομερή απειλή…

Μοιραστείτε την είδηση