Ο πολιτισμός του Πόντου και οι Μωμόγεροι Αγίου Δημητρίου- Ρυακίου, στο ελληνικό φεστιβάλ της Μελβούρνης

2 Min Read

Ο πολιτισμός του Πόντου ξεχώρισε και έδωσε ένα άλλο χρώμα στο Lonsdale Street Greek Festival που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, με την παρουσία των Μωμόγερων και ποντιακού μορφωτικού συλλόγου Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου Κοζάνης, οι οποίοι βρέθηκαν στο φεστιβάλ στους Αντίποδες, μετά από πρόσκληση της Ποντιακής Εστίας.

Το συγκρότημα των Μωμόγερων, παρουσίασε το πανάρχαιο έθιμο, ένα γνήσιο λαϊκό θέατρο του δρόμου, αυτό που έφεραν οι πρόγονοί μας από τον αλησμόνοτο Πόντο, γεμάτο διανυσιακά στοιχεία, στο φεστιβάλ της Μελβούρνης.

- Advertisement -

Ταυτόχρονα παρουσίασε και ποντιακούς χορούς, και κατάφερε να αποσπάσει το θερμό χειροκρότημα των θεατών του ελληνικού φεστιβάλ, στο οποίο συμμετέχουν χιλιάδες κάτοικοι, οι οποίοι δεν είναι ελληνικής καταγωγής, αλλά έρχονται για να δουν και να απολαύσουν ένα πολιτισμό, ο οποίος χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Η παρουσία της Ποντιακής Εστίας Μελβούρνης και των Μωμόγερων και των μουσικών και των χορευτών του ποντιακού μορφωτικού συλλόγου Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου Κοζάνης, έδωσαν ένα άλλα χρώμα στο και φεστιβάλ φέτος που παρουσιάζει τον ελληνικό πολιτισμό στη μακρινή Αυστραλία.

Η αποστολή του ποντιακού μορφωτικού συλλόγου Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου Κοζάνης, βρίσκεται στην Αυστραλία, συνοδευόμενη από τη περιφερειακή σύμβουλο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Μαρία Καρυπίδου, τον αντιδήμαρχο Κοζάνης Αριστοτέλη Πουτακίδη και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Χάρη Πεχλιβανίδη.

Η συνέχεια εδώ

Μοιραστείτε την είδηση