Σε νέο κτίριο θα μετακινηθεί η ΔΕΥΑ Κοζάνης- Που θα είναι, πόσο θα κοστίζει

straboy
από straboy
2 Min Read

Σε νέο κτίριο, στην περιοχή Κασλάς, στην παλιά Εθνική Κοζάνης-Θεσσαλονίκης,  θα στεγάσει σε λίγο καιρό η ΔΕΥΑΚ το σύνολο των υπηρεσιών τις και τις συναλλαγές με το κοινό. Πρόκειται για μια κίνηση, που θα αποφέρει μείωση ετήσιου  κόστους στην επιχείρηση 45.600 ευρώ.

« Η ΔΕΥΑ Κοζάνης λόγω της γιγάντωσης της λόγω του Καλλικράτη αλλά και την υπερμεγένθυση της Τηλεθέρμανσης κατέληξε στο ότι δεν ήταν δυνατό να καλύπτει τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού αλλά και της υπηρεσίας με τις υπάρχουσες υποδομές.

- Advertisement -

Για αυτό, καθώς η ΔΕΥΑΚ δεν μπόρεσε τα τελευταία χρόνια να κάνει δικό της κτίριο, αποφάσισε τη μίσθωση ενός νέου ακινήτου, που καλύπτει το σύνολο των αναγκών της»  ανέφερε στο «Χρόνο»  ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Γιώργος Πεκρίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Πεκρίδη η κίνηση αυτή φέρνει «μείωση του κόστους ενοικίων  πάνω από 50%. Από τα 7500 ευρώ πέφτουμε στα 3700ευρώ. Είναι μια σημαντική εξοικονόμηση 45.600 ευρώ ετησίως το χρόνο, που μπορούν να αξιοποιηθούν με άλλους τρόπους, προς όφελος των πολιτών».

Αναφορικά με τις δυσκολίες, που μπορεί να προκύψουν για το καταναλωτικό κοινό υπογράμμισε πως «δεν έχουμε πρόσθεση να αφήσουμε κάποιο ταμείο στο κέντρο της Κοζάνης διότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού, δεν θέλουμε να έχουμε χρήματα διάσπαρτα ενώ η ΔΕΥΑΚ έχει προχωρήσει σε συμφωνία με όλες τις μεγάλες τράπεζες για ηλεκτρονικές πληρωμές ενώ υπάρχει και η ταχυδρομική πληρωμή. Να θυμίσω όμως πως η ΔΕΥΑΚ καλύπτει το σύνολο του Δήμου, από τον Πολύμυλο έως και το Χρώμιο, οπότε εκτιμώ πως είναι άστοχη αυτή η κουβέντα».

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση