Την απόρριψη του αιτήματος της κοινότητας Κοζάνης για μετατροπή της οδού περιμετρικά του ΟΣΕ σε ήπιας κυκλοφορίας εισηγήθηκε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Με την εισήγηση συμφωνούν Επιτροπή Κυκλοφοριακού και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

2 Min Read

Την απόρριψη του αιτήματος της Κοινότητας Κοζάνης για μετατροπή της οδού περιμετρικά του πάρκου του ΟΣΕ, στην συμβολή των οδών Τριών Δένδρων και Ολύμπου, σε οδό ήπιας κυκλοφορίας, εισηγείται η Τεχνική Υπηρεσία, όπως ενημέρωσε με ανάρτησή του ο πρόεδρος της Κοινότητας Κοζάνης, ζητώντας «εκ των προτέρων συγγνώμη από τους συμπολίτες μας».

Το ιστορικό του αιτήματος

H κοινότητα Κοζάνης πρότεινε με την υπ’ αριθμ. 2292/06-07-2020 απόφασή της μετατροπή της οδού περιμετρικά του πάρκου του ΟΣΕ, στην συμβολή των οδών Τριών Δένδρων και Ολύμπου, σε οδό ήπιας κυκλοφορίας. Σύμφωνα με το σκεπτικό η πρόταση αυτή «υιοθετήθηκε και προωθήθηκε στα αρμόδια όργανα του Δήμου, έπειτα από υπόδειξη εκατοντάδων συμπολιτών μας, όπου καθημερινά ΑΜΕΑ, πολίτες, παρέες νέων, οικογένειες (με καροτσάκια και ποδήλατα) έχουν κάνει ένα παρατημένο πάρκο σε σημείο περιπάτου, διασκέδασης και συνάντησης».

Όπως αναφέρει η κοινότητα Κοζάνης ήταν «μια πρόταση με ελάχιστο οικονομικό κόστος, αλλά μεγάλο όφελος για την πόλη. Δυστυχώς δεν έχουμε την πολυτέλεια μεγάλων πάρκων εντός αστικού ιστού και θεωρήσαμε έστω και με τη μορφή ήπιας κυκλοφορίας με συγκεκριμένο ωράριο να αξιοποιηθεί ο εν λόγω χώρος».

Τι λέει η Τεχνική Υπηρεσία

Η Υπηρεσία εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος, διότι λόγω των υφισταμένων γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού (μεγάλο πλάτος οδοστρώματος), δεν θα είναι δυνατή η λειτουργία της ως οδού ήπιας κυκλοφορίας και επομένως είναι αναγκαίο πρώτα να πραγματοποιηθεί η ανάπλασή της με τα τεχνικά στοιχεία αυτών των οδών.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και η γνωμοδότηση της Επιτροπής Κυκλοφοριακού, η οποία συμφώνησε με την εισήγηση της υπηρεσίας (πλην του προέδρου της κοινότητας Κοζάνης Γ. Γρηγοριάδη), ενώ η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής συντάχθηκε ομόφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίας.

Μοιραστείτε την είδηση